Durant els propers dies Altea acollirà les diverses activitats musicals que les dues bandes de música del municipi han preparat per celebrar Santa Cecília. La Filharmònica Alteanense i la Recreativa d’Altea la Vella han disposat sengles programes que inclouen la incorporació dels nous músics a les bandes; 14 a la SFA i 1 a la SRM d’Altea la Vella.

Els músics que oficialment accediran a la Filharmònica Alteanense, ja que des de fa mesos formen part de la mateixa com educats, són: Miguel Alvado Salines, Saxo; Lluís Candela Gallardo, Percussió; Llorenç Delgado Pérez, Saxo; Marc Devesa Alfonso, percussió; Quico Devesa Such, percussió; Mireia Domenech Zaragozí, Saxo; Laura Guardeño Romá, Flauta; Zira Llinares Santacreu, saxo; Gloria Marín Ruiz, clarinet; Paula Martí González, clarinet; Vicenta Moya Serrat, flauta; Ángel Pérez Iñesta, saxo; Maria Santacreu Asensi, clarinet i Prabesh Such Gomis, saxo.

En el cas de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, a partir del proper dissabte 17, Daniel Orozco Fuster serà també músic oficial. Daniel toca la trompeta i és la tercera generació de músics de la seua família a la banda.

Nous músics que a partir d’ara formen part de la gran família bandística de la Vila Blanca.

Com a responsable de Cultura, Diego Zaragozí felicita els nous músics i familiars per la seua incorporació a una de les dues entitats musicals d’Altea. La Societat Filharmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella; que han significat la màxima expressió de la cultura al municipi des dels seus orígens.

A més, l’edil ha donat les gràcies a les dues associacions per l’activa tasca que durant tot l’any porten a terme i redunda en benefici dels amants de la música i de l’àmplia massa social vinculada a les dues agrupacions. «Les bandes han estat des de sempre un punt de reunió en què s’han compartit coneixements musicals, però també valors i convivència. Fet que segueix vigent i fa que gaudisquen de bona salut «.

Programa d’Actes de la Filharmònica Alteanense:

Divendres 23 de novembre

20: 30h Concert en honor a Santa Cecília a Palau Altea.

Dissabte 24 de novembre

11:00h a la Casa de Cultura, xerrada «músiques per a les muixerangues: passat, present i futur» per Vicent Torrent i Ferran Navarro.

16:00h desfilada i recollida de músics que s’incorporen a la banda simfònica de la SFA.

18:30 Missa en honor a Sta. Cecília a l’Església Parroquial, cantada per la Coral de la SFA.

Divendres 30 de novembre

20:30h a la Casa de Cultura, Conferència-Taula Redona «Igualtat de Gènere: la música i la dona» a càrrec de Mercedes Zavala.

Dissabte 1 de desembre

16: 30h 45 Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea a Palau Altea. El preu de les entrades és de 10 € a excepció dels socis de la SFA que pagaran 1 € per entrada.

Les bandes participants en aquesta 45 edició són la Banda Simfònica Municipal de Sibaté, Colòmbia; l’Associaçao Banda 2 Bombeiros Voluntaris de Esposende, S. Paio d’Antas – Portugal i L’Artística de Bunyol, València. Clourà el certamen l’actuació de la Banda Simfònica de la SFA.