Les Biblioteques municipals d’Alcoi tornen a obrir al públic amb les màximes garanties de seguretat, per la qual cosa s’ha establert que només s’atendran préstecs i devolucions per cita prèvia. No podran fer-se altres usos, com ara sales d’estudi, consulta d’internet o premsa diària. La voluntat és recuperar gradualment els serveis presencials.

L’horari serà intensiu de 9 a 18 h, excepció de la Zona Nord, que serà de 9 a 14 h, com la resta del Centre Social.

Les reserves per cita prèvia poden sol·licitar-se a partir d’aquest dimecres 27 de gener al telèfon 965 53 71 43 o al correu electrònic biblioteca@alcoi.org.

A partir del dilluns 1 de febrer ja es podrà demanar la cita al telèfon de cada sucursal:

– Biblioteca Central Ricardo Senabre, telèfon 965 54 71 43

– Biblioteca Tirisiti, telèfon 965 54 71 00 (extensió 1435)

– Biblioteca Uixola, telèfon 965 54 71 56

– Biblioteca Zona Nord, telèfon 965 54 71 57

Només podrà accedir-hi una persona per cita, excepció feta de menors acompanyats o d’altres persones que necessiten acompanyant.

Tot el material tornat passarà un període de quarantena mínim de 72 hores.

Pel que fa a l’Arxiu Municipal es continua amb l’atenció per cita prèvia (per correu, telèfon o app), sempre per raons d’urgència i preferentment per via telemàtica. La documentació s’ha de reservar com a mínim un dia abans i després de la consulta estarà en quarantena 72 hores.

“Volem oferir a la ciutadania la possibilitat de poder consultar els llibres de la nostra biblioteca amb la màxima garantia de seguretat, per això les instal·lacions estaran tancades i només hi accediran les persones amb cita prèvia per a obtenir el préstec o les devolucions. Esperem que la situació millore prompte i puga’m oferir més serveis”, afirma el regidor de Cultura, Raül Llopis.