Residències A Quemarropa és una residència artística de formació sense finalitats lucratives, desenvolupada per artistes i per a artistes. A més de l’Ajuntament d’Alacant, moltes són les institucions que col·laboren en aquest projecte com la Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Casa del Mediterrani, i el programa Cultura Resident de la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha mostrat la seua satisfacció per que un projecte formatiu tan important com les residències «continua la seua marxa directament vinculat al centre d’avantguarda per excel·lència a Alacant». «La col·laboració i les bones relacions entre Ajuntament i Consorci de Museus, ens permeten fomentar i mantenir projectes tan rellevants com a est«.

A Quemarropa naix en 2014 amb molta il·lusió i pocs mitjans com una aposta independent amb una connexió directa amb la ciutat d’Alacant, on projectes experimentals de residències no existien fins llavors. Al llarg de les 4 edicions anteriors la residència ha crescut i molts col·laboradors i patrocinadors s’han anat unint al projecte. En aquesta 5ª edició de 2018 l’organització vol reafirmar la relació amb la ciutat d’Alacant, per mitjà d’activitats que donen més espai als ciutadans en les activitats de la residència, i posar l’accent en la relació geogràfica de la ciutat i la seua vinculació amb el mar.

Durant el període de l’estada els residents gaudeixen de la convivència amb altres artistes i un programa de visites de professionals del món de l’art i la cultura, tallers, entrevistes, xarrades, presentacions… amb la idea de mostrar i proposar nous models de creació i estratègies útils per al seu propi treball. Totes aquestes activitats pretenen ser un punt d’inflexió en la trajectòria professional dels artistes participants.

L’organització selecciona a deu creadors nacionals i internacionals perquè convisquen i mostren el seu treball en el Centre Cultural Les Cigarreras, situat en l’antiga fàbrica de tabacs fundada en 1810 que en la primera meitat del segle XX va ser un dels eixos econòmics de la ciutat. Fora de la Residència, A frec de roba, segueix una programació creant activitats i accions per a involucrar a la ciutat d’Alacant i els seus habitants per mitjà de tallers, visionats, xarrades, exposicions.

Aquesta edició se celebra des d’avui fins al 27 de juliol i ocuparà dos espais; Les Cigarreras i el MACA.

PROGRAMACIÓ

20 de juliol en el MACA a les 20 hores. Conferència d’Eva Lootz. Entrada lliure fins a completar aforament

25 de juliol en el MACA a les 18 hores. Conferència «visionat dossiers residents». Entrada lliure fins a completar aforament

26 de juliol en Cigarreras a les 19 hores. Conferència Isidro Blasco. Entrada lliure fins a completar aforament

27 de juliol en Cigarreras. Inauguració de l’exposició i tancament «Resident´s go home»

Residencies A Quemarropa. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

Residencies A Quemarropa. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

 

R