El Centre Cultural Les Clarisses acull fins al pròxim 4 d’abril l’ex-posició benèfica ‘Ars et Caritas’, un conjunt de 45 imatges religioses de Setmana Santa que se subhastaran fins al Diumenge de Re-surrección amb la ferma idea d’ajudar a pal·liar, en la mesura de les seues possibilitats, el nefast efecte econòmic que ha suposat per a moltes famílies la pandèmia de la COVID-19. Així ho ha explicat aquesta tar-de l’edil de Festes, Mariola Galiana, al costat del president de la Junta Major de confraries i Germanors, Joaquín Martínez, i el seu antecessor, Gaspar Agulló, en la inauguració de la mostra.

La recaptació d’aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament d’Elx i la Junta Major de Confraries i Germanors, anirà destinada a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, agravada per la pandèmia.

Segons ha explicat Galiana “més de 40 artistes han aportat les seues obres perquè es puguen recaptar fons que permeten cobrir les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu”. Tots els quadres que com-posen l’exposició podran adquirir-se en la subhasta en línia a través d’un codi QR que apareix situat en cada imatge. També es podran veure totes les obres mitjançant la pàgina web de la Junta Major de Confraries.

La licitació més alta de cada obra es quedarà amb el quadre i tots tingues-drán un preu de partida posat per la Junta Major de Confraries i Germanors.

La regidora ha destacat que “cadascuna de les obres que s’exposen són una finestra oberta a la solidaritat i al cor de tots nosaltres” i ha felicitat la Junta Major de Confraries per aquesta iniciativa que se suma a totes les activitats que s’estan duent a terme al costat de la regidoria de Festes per a acostar el sentiment confrare a les il·licitanes i il·licitans.

Per part seua, Martínez ha agraït el suport i la implicació del Consistori per permetre exposar als ciutadans el treball que es realitza des de la Junta Major i la regidoria. Així mateix, ha reconegut la valuosa labor dels artistes que amb els seus treballs han contribuït a impulsar una acció plena d’art i solidaritat.