El Centre Cultural Les Clarisses acull fins al pròxim 11 de juliol l’exposició “Elx dibuixada”, composta per dibuixos i aquarel·les de l’artista i arquitecte Pepe Ros.

La mostra consta de 26 obres originals, una part de l’extensa col·lecció de dibuixos sobre Elx que Pepe Ros ha recopilat en un llibre titulat “Elx dibuixat”, “realitzats amb la intenció de captar l’empremta del moment en què han sigut dibuixats”.

Les peces estan ordenades en dos capítols, “Al voltant de Santa María” i “La Corredora”, a manera de recorregut per dos de les rutes més conegudes pels carrers i places de la ciutat, i cada dibuix va acompanyat de comentaris escrits amb significats històrics i arquitectònics, encara que segons afirma Ros “el contingut no pretén ser una guia d’arquitectura ni turística, sinó simplement, una guia visual de ‘Elx Dibuixat’”.

L’autor dibuixa des de fa molts anys, i relata en el seu llibre que ja des dels seus primers anys d’estudis d’Arquitectura, va adquirir el costum de dibuixar al carrer, a València, pels barris del Cabanyal o Benimaclet, i prompte van començar a amuntegar-se els primers quaderns de dibuix.

Després, viatjant per ciutats pobles i llocs, com aquells viatgers romàntics amb el quadern sota del braç, esbossos i anotacions in situ, Ros ha intentat plasmar els moments viscuts, substituint la càmera fotogràfica pels dibuixos amb aquarel·les, llapis i retoladors calibrats.