La Diputació d’Alacant, a través de l’àrea de Cultura, ha acordat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Diputació de Jaén destinat a desenvolupar iniciatives cultuales encaminades a difondre i posar en valor la vida i obra de Miguel Hernández. Així ho ha confirmat la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, després de la reunió mantinguda aquest migdia amb el president de la institució provincial de Jaén, Francisco Reyes.

Després de la trobada, celebrat a la sala Miguel Hernández de la Diputació de Jaén, la titular de Cultura ha avançat que “en el marc d’aquest futur acord, una de les primeres accions que es desenvoluparan serà la d’exhibir aquesta tardor a Alacant la mostra ‘A plena llum’ dedicada al poeta”. Aquesta exposició, organitzada per la Diputació de Jaén, està actualment a Alcalá de Henares i ha visitat importants ciutats com Manchester, Dublín, Nova York, Chicago o París. Tancarà el seu periple enguany en la capital alacantina.

Julia Parra ha destacat la cordialitat de la trobada i ha afirmat que “ha sigut una reunió molt productiva en la qual totes dues parts hem posat de manifest la nostra voluntat comuna de col·laborar en tot el que siga necessari per a donar la màxima difusió a la figura de Miguel Hernández”. Ha agraït a més al president de la Diputació de Jaén el seu bon acolliment i ha manifestat que “estic segura que podrem fer coses molt interessants junts, des del consens i la col·laboració. Tant de bo aconseguim que totes dues províncies, a partir de hui, estiguen una mica més a prop en molts sentits”.

Per part seua, Francisco Reyes, ha manifestat la seua predisposició a dialogar amb la Diputació d’Alacant i ha confirmat la seua intenció de “conjuminar esforços entorn d’una figura de la poesia espanyola que va nàixer a Alacant, el llegat de la qual es troba en aquest moment ací, però que no és ni d’Alacant ni de Jaén, és un poeta universal”.

Julia Parra i Francisco Reyes s’han emplaçat a treballar en la redacció d’un conveni que suposarà un acostament entre totes dues províncies amb la finalitat de fer més universal la figura de Miguel Hernández.

La reunió celebrada hui es produeix després de la carta remesa per la diputada de Cultura a Francisco Reyes Martínez sol·licitant iniciar converses per a la realització d’actuacions conjuntes consensuades. “El balanç és molt positiu, crec que hui iniciem una nova etapa molt fructífera”, ha assegurat Julia Parra.