«Las Mujeres Deciden» és un documental que tracta sobre les històries de diverses dones que trenquen el silenci entorn a l’abús sexual intrafamiliar, l’embaràs adolescent i l’avortament clandestí a Equador realitzat per Xiana Yago directora i productora de la peça.

Amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra la Dona es troben en una gira per presentar «Las Mujeres Deciden» a Espanya durant novembre i desembre.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant amb motiu de l’acte de cloenda de l’agenda d’activitats del 25 de novembre va organitzar aquest dimarts a El Claustre l’emissió de la pel·lícula amb la participació de la directora qui va atendre al públic interessat en la mateixa.

Al nostre país el documental es va estrenar al setembre al festival «Directed By Women Spain» que es va realitzar en diverses ciutats espanyoles. Durant els últims mesos, han estat guardonats amb el Premi del Públic al Festival de Amnistia Internacional de França, Premi del Públic al Festival de Cinema Llatinoamericà de Grenoble, Premi al Millor Documental al Women ‘s Film Festival de Las Vegas, Premi al Millor documental al festival de documental «Telling Tales» de Manchester o Premi al Millor Muntatge al Festival de documental de Gal·les.

Podeu trobar més informació sobre la pel·lícula a la web http://lasmujeresdeciden.com i a les xarxes socials https://www.facebook.com/lasmujeresdeciden/ i https://www.instagram.com/lasmujeresdeciden/