Setanta dones de la Banda Simfònica de Dons de la FSMCV dirigides per Marita Cosí Rocher van omplir diumenge passat, 31 de març, l’escenari del Auditori Teulada Moraira de música íntegrament en clau femení, on diverses disciplines artístiques van dialogar per a posar en valor el talent de les dones en la societat, el resultat de la qual va ser extraordinari.

Aquest concert, organitzat per l’Ajuntament de Teulada, el Auditori Teulada Moraira, la FSMCV, la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians (UNDEF) i la Junta Central de Moros i Cristians de Moraira, va clausurar els actes celebrats durant tot el mes de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona a Teulada Moraira.

Històric dia on les dones músics professionals van brillar amb el seu talent, compenetració, excel·lència musical, virtuosidad i elegància, en un concert on els espectadors van gaudir d’una primera part de música festera amb diferents peces de marxes mores, cristianes i pasdobles del compositor alacantí Ildefons Sancristóbal.

La segona part va ser dedicada a totes les dones, on la Banda Simfònica de la FSMCV va mostrar a través de la música de Ferrer Ferrán, Carlos Pellicer i Dirk Brossé a la dona en les seues diferents disciplines artístiques, com la dansa, la literatura, l’art dramàtic i la música.

Per a això es va comptar amb la trompeta solista Ana Caballero, la ballarina Marian Escrivà i l’actriu Mónica Montilla. Dones unides per la música que al costat de la resta de components de la banda van ballar, van tocar i van interpretar mostrant al públic el seu gran valia com a professionals del món de l’art.

Un concert ple de sentiment, força interpretativa i sonora, il·lusió i sobretot de molt de talent fet per dones molt professionals, que en cada peça interpretada va aflorar aqueixa força musical que brillava en tot moment en l’escenari de la sala simfònica d’aquest espai cultural aconseguint captivar als espectadors.

En el torn d’intervencions, la presidenta de la UNDEF, Pepa Prats, va voler fer en aqueixa primera part del concert un xicotet homenatge al mestre Ildefons que va morir fa uns anys i gràcies a aquestes fantàstiques dones es va aconseguir interpretant majestuosament les seues obres. Mentrestant, la seua filla, Sara Sancristóbal, va agrair a les dones de la banda per aqueixa magnífica primera part, ja que “ens heu teletransportado a moments importants de les nostres vides i, hui dia, el meu pare estaria molt content perquè la seua música sona, continua sonant i és un orgull el llegat musical que ha aportat”.

Prats també va voler agrair a la Junta Central de Moros i Cristians de Moraira per haver proposat aquest magnífic auditori per a realitzar aquest concert amb l’objectiu de donar rellevància al paper de les dones en la nostra societat, perquè així va nàixer aquest fantàstic projecte de la Banda Simfònica del 8 de març de la FSMCV. En el qual cada any trien una ciutat i un auditori per al seu gran concert.

El president de la Junta Central de Moros i Cristians, Víctor Oller, també va voler agrair a la presidenta de la UNDEF, a la Gerència de l’Auditori, a l’alcalde de Teulada Moraira, Carlos Linares, i a la regidor d’Igualtat, Rosana Caselles, per haver fet possible aquest concert. I a Marita Cosí que amb la seua batuta acompanya a aquest grup de dones i ha aconseguit que hui es parara el temps a Teulada i en aquest auditori a través de la seua música.

Per part seua, l’alcalde de Teulada Moraira i president de la Fundació CV Auditori Teulada Moraira, Carlos Linares, va donar les gràcies al president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, present en el concert, per liderar aquest projecte que va nàixer en el 2015 i continuar treballant perquè es veja el paper tan important que desenvolupa la dona en la societat.

“És un plaer l’haver acollit aquest concert al nostre auditori i posar el fermall d’or a totes les activitats que hem celebrat al llarg del mes de març amb motiu del Dia de la Dona i, un orgull, comptar entre les músics amb una teuladina, Cristina Vallés, i la directora del nostre conservatori, Fany Bañuls”, va recalcar Linares, qui va donar l’enhorabona a cadascuna de les integrants d’aquesta fantàstica banda, a la seua directora i al públic present.

Per a finalitzar el gran dia, en l’hall del Auditori Teulada Moraira la periodista Marina Vallés Pérez, autora del llibre « Dons en cos i ànima » editat per l’Ajuntament de Teulada, que el passat 8 de març es presentava des d’aquest espai, va signar exemplars als presents que es van acostar. Un llibre en el qual aquesta periodista teuladina fa un recorregut per la vida de set dones nascudes a Teulada Moraira en diferents moments del segle XX.