Dimecres que ve es presenta el nou lliure libro “MUJERES QUE VEO, MUJERES QUE CONOZCO. Relatos”  de l’editorial alacantina ELÉCTRICO ROMANCE en la Seu Universitària d’Alacant a les 20.15 hores.

L’obra pretén incentivar al lector i lectora perquè connecte amb les dones del seu entorn: de les seues alegries i les seues preocupacions, desitja per tant obrir noves vies de connexió de les persones amb la finalitat d’afavorir la cordialitat, la trobada i les relacions perquè siguen òptimes per a tots i totes.

Aquest llibre és un compromís per a visibilitzar les necessitats de les dones de la societat contemporània, sense alçar càtedra, sinó oferint una nova visió de les realitats actuals amb les quals hem de conviure i a vegades transformar.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de les autores alacantines Helena Vilella Bas d’Elx, Pepa Navarro de Villena , Agora Reix i Ana Simarro d’Alacant així com el poeta José Luis Rico també de la ciutat. El conjunt de relats aborda aspectes com la condició de ser mares, l’àmplia sexualitat de les dones, els amors impossibles així com les necessitats de superació personal i la xacra de la violència de gènere. El seu prologuista, la poeta Esther Abellán, assenyala que “amb les seues narracions, “Dones que veig, dones que conec. Relats” és un llibre que ens convida a autoretratar-nos i sentir, en la nostra pròpia pell, la necessitat ineludible de mantindre’ns en lluita.”

“Mujeres que veo, mujeres que conozco” és el número 2 de la col·lecció TODO ERA JUNIO que va iniciar la seua marxa el septembre passat amb l’obra de cinc creadors-as denominada “La frontera: relatos para un territorio compartido” que van participar també cinc autors-as. La col·lecció és una proposta de novel·les minúscules amb relats amb majúscules que pretén trobara amb un lector, a una de lectora, d’instants i intensitats i que viu l’enrenou dels temps escassos i que per això necessita començar i acabar amb una certa rapidesa les seues lectures, alguna cosa que comença i acaba sense descansos. Afig Juanjo Cervetto, el seu editor, “és una solució literària per a atendre els nous ritmes de vida, on amb aquesta obra no poden existir excuses per a renunciar a llegir un relat de 10 minuts en qualsevol moment del dia”.

L’obra s’ha fet coincidir amb el conjunt d’actes mundials vinculats al Dia de la Dona perquè les persones del sector cultural de les ciutats tenen també un gran repte: “ser essencialment sensibles a les necessitats de les dones, ser especialment compromesos amb la igualtat entre dones i homes, ser necessàriament coherents per a ajudar la transmissió de valors que posseeix el 50 per cent de la població que són les dones” ha indicat Juanjo Cervetto.

La campanya de llançament compta amb diferents presentacions provincials com el pròxim dia 30 de març en la Fira del Llibre d’Alacant, el 6 d’abril en Àmbit Cultural d’El Corte Inglés d’Elx i durant el mes d’abril a la Biblioteca Miguel Hernández de la ciutat de Villena.