El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha presentat, al costat dels presidents de la Societat Unió Musical, Aitor Juan, i de l’Associació Musical Verge del Remei, Santiago Rodríguez, els programes d’activitats que cada banda ha previst per a celebrar el mes de la seua patrona, Santa Cecilia.
Portillo ha expressat que novembre a Petrer és un mes “que ve carregat de festa, però que ve sempre carregat també de música, coincidint amb la celebració de Santa Cecilia”. El regidor ha aprofitat per a felicitar els deu nous educands que s’incorporen a totes dues bandes (sis a la Unió Musical i quatre a la Verge del Remei), ha felicitat les bandes “per l’esforç i el treball que fan per a continuar fent música i que continue sonant en la nostra festa i les nostres activitats culturals”, remarcant que hi ha un objectiu comú que és “divulgar la cultura i, en aquest cas, la música”.
També ha animat a “participar en els actes i abrigallar als músics que s’incorporen a les bandes”, en el cas de la Verge del Remei aquest diumenge 13 de novembre; i, en el cas de la Unió Musical, el diumenge 27 de novembre.
SOCIETAT UNIÓ MUSICAL
Aitor Juan, president de la Societat Unió Musical, ha sigut l’encarregat de desgranar en la roda de premsa el programa d’activitats, que arranca el dijous 17 de novembre, a les 20.30 hores, en el Teatre Cervantes, amb la presentació de la revista i programa d’activitats, concert de la banda d’educands i lliurament dels premis del 2n concurs de dibuix de l’escola.
“Enguany innovarem una mica i tenim l’oportunitat de tindre a José María Navarro Maestre per a presentar la revista”, ha apuntat el president, explicant que José María Navarro va ser “antic secretari de la societat durant molt de temps i ara els seus nets són a l’escola i hem pensat que és una figura molt representativa de la societat perquè del tret d’eixida als actes de 2022 de Santa Cecilia”.
Per a festejar Santa Cecilia, el divendres 25 de novembre, en el Centre Cultural, s’ha organitzat un concert extraordinari del ensemble de clarinets amb la participació especial d’Enrique Pérez Piquer, solista de l’Orquestra Nacional Espanyola.
El dissabte 26 de novembre serà el dia de convivència, arrancant amb la tradicional despertá a la qual, al llarg de tot el dia, seguiran un cercaviles des de l’ermita del Crist i un refrigeri-esmorze. Ja a la vesprada, tindrà lloc   la romeria i missa de Santa Cecilia, tancant amb un cercaviles fins a la seu i un vi d’honor.
El diumenge 27, a partir de les 10.30, serà el moment de la recollida dels nous integrants de la banda: Julio Tortosa i Jesús Espinosa (trompeta); Laura Querol i Alejandro Bernard (saxofon); Héctor Gadea (trombó) i Laura Pérez (Oboé).
La Unió Musical tancarà el seu programa d’actes el dissabte 3 de desembre amb el concert extraordinari de Santa Cecilia, que serà a les 19.00 hores en el Teatre Cervantes amb entrada lliure. Després del concert tindrà lloc el sopar de germanor.
Entre les activitats de la Unió Musical, la banda també ha programat diferents audicions d’instruments durant les pròximes setmanes.
ASSOCIACIÓ MUSICAL VERGE DEL REMEI
Per part de l’Associació Musical Verge del Remei, Santiago Rodríguez, el seu president, també ha sigut l’encarregat de presentar el programa d’activitats que va arrancar el passat 5 de novembre amb la presentació de la revista i dels actes d’aquest mes. Rodríguez també ha contat que “va ser un dia de convivència amb jocs, xocolatada, menjar de sobaquillo i concurs de gatxamigues”. També el diumenge 6 de novembre l’associació va organitzar una activitat “en contacte amb la naturalesa”, amb una caminada fins a Ferrusa, on va haver-hi un esmorzar de germanor.
Aquest diumenge 13 de novembre, a partir de les 10.00 del matí, serà la recollida dels quatre nous educands que s’incorporen a la banda:  Lucía Bonete (trompeta), Pilar Payá i Eliseo Payá (clarinet) i José Luis Payá (Percussió).
El president ha informat que el dia 22, dia gran Santa Cecilia, “a la vesprada-nit tenim la tradició de molts anys de fer les coques de Santa Cecilia com a berenar-sopa”.
La Verge del Remei posarà el punt final a la celebració de la seua patrona el dia 26 de novembre, en el Teatre Cervantes, amb el concert extraordinari de Santa Cecilia, on “presentarem oficialment als nous integrants i farem un homenatge a companys que compleixen els seus 25 anys de pertànyer a la banda de música”, ha apuntat Rodríguez. Després del concert, tindrà lloc el sopar de germanor.