Les Festes de Moros i Cristians del Campello i el Desembarcament com a acte singular han obtingut la Declaració de Festa d’Interès Turístic Provincial de la Generalitat Valenciana.
El dimecres 5 de desembre s’ha publicat en el DOGV la resolució, datada a 7 de novembre de 2018, per la qual s’atorga la Declaració de Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana al Desembarcament i a les Festes de Moros i Cristians del Campello.
L’Alcalde, Benjamí Soler, ha declarat: “Estem molt satisfets perquè açò és un reconeixement a l’esforç realitzat pels festers per a projectar les nostres festes al públic en general. Però és solament un punt de partida, perquè és clar que les festes d’aquest municipi tenen la suficient categoria com per a seguir travant a obtenir reconeixements majors”.
La Regidora de Turisme, l’edil de Compromís, Cynthia Alabés, ha declarat: “Vull agrair el treball q s’ha realitzat des de la regidoria de turisme per a l’obtenció d’aquest reconeixement així com a totes les festeres i a tots els festers i a la junta, aquest acte, el Desembarcament, és un atractiu turístic per al municipi q atrau a visitants anara de la temporada alta, la qual cosa a més de donar a conèixer les nostres festes ajuda en la desestacionalització i diversificació de l’oferta del municipi”.
El Regidor de Festes, el socialista Pere Lluis Gomis, ha mostrat la seua satisfacció per haver aconseguit aquesta fita tan important i merescut per a les nostres festes. La singularitat i espectacularitat de les nostres festes, i en concret del nostre Desembarcament, fan que aquest guardó siga totalment merescut.
La Presidenta de la Junta Festera, Àngela Sanz, ha volgut manifestar que aquest és el resultat del treball conjunt de les institucions, l’Ajuntament, amb la societat civil, representada en aquest cas per la Junta Festera. Al mateix temps ha volgut destacar l’important que és aquest guardó, no solament com a reconeixement a les Festes, si no com a atractiu turístic per al municipi.