El cap de setmana del 23 al 25 d’agost el parc dels Eucaliptus acollirà les Festes de l’Albir. La regidoria de Festes i la Associació de Penyes Santíssim Crist del Bon Encert han preparat un atractiu programa d’actes per a tots els públics, amb molta música, cercaviles, aperitius populars, atraccions aquàtiques per als xiquets, mascletás… D’aquesta manera, l’Alfàs del Pi celebrarà les seues tradicionals festes d’estiu.

“Aquest és un any especial ja que, al no haver-hi mayorales, ha sigut l’ajuntament qui ha assumit el paper organitzador”, ha assenyalat el regidor de Festes, Óscar Pérez, qui ha agraït la implicació i col·laboració de la Associació de Penyes Santíssim Crist del Bon Encert.

Les Festes de l’Albir arrancaran el divendres 23, a les 23 hores, amb una cercavila nocturna del Carib amb batucada i continuaran amb una revetla popular al parc dels Eucaliptus amb l’orquestra Setena Avinguda.

El dissabte 24, a les 9.30 hores, l’esplanada de la Casa de Cultura acollirà una exposició de cotxes i motocicletes antigues per a, a continuació, eixir en recorregut pels carrers del municipi fins a arribar a l’Albir, on de nou quedaran exposats al públic aquests vehicles històrics.

“Per als més xicotets hi haurà món infantil aquàtic en l’avinguda Óscar Esplà, el dissabte en horari de matí i vesprada i, el diumenge, només al matí”, ha explicat el regidor.

Se servirà un aperitiu popular el dissabte a les 13.15 hores i a la vesprada, café i mistela per a tots els assistents. S’ha previst un tardeo, que serà amenitzat per Alex Escribano i Dj Xinxeta.

A la nit, a les 23.30 hores, donarà començament la mascletá nocturna, que es dispararà des del pàrquing del mercat ambulant municipal i que serà a càrrec de la pirotècnia Ricasa. A continuació, DJ Alex Selas donarà inici a la vetlada musical al parc dels Eucaliptus, on també s’ha previst una festa de l’espuma que començarà a la una de la matinada. Dj Yiorch s’encarregarà d’animar l’ambient fins al tancament del recinte, previst per a les quatre de la matinada.

Finalment, el diumenge 25, últim dia de festes, se celebrarà a les 10.30 hores una missa a l’Església Esperit Sant de l’Albir, oficiada pel rector Miguel A. Schiller. Els més xicotets podran gaudir d’una nova jornada d’atraccions aquàtiques en l’avinguda Óscar Esplà. La música la posarà el grup de flamenc pop Sauwy i, per a finalitzar, se servirà un vermut popular en la barra de la Associació de Penyes.

Des de la regidoria de Festes es fa una crida a la participació, ja que es tracta d’actes oberts, pensats per al gaudi de tota mena de públics.

Servei gratuït d’autobús

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi posarà en marxa un servei d’autobusos nocturn i gratuït durant la celebració de les Festes de l’Albir. Segons ha explicat el regidor, el bus eixirà des del Parc dels Eucaliptus i tindrà parades a la Casa de Cultura, el parc d’Escandinàvia i la rotonda de la urbanització Sant Rafael.

El servei d’autobús gratuït estarà operatiu el divendres 23 i el dissabte 24, des de la 1 fins a les 4.30 de la matinada. “Volem oferir una alternativa al vehicle privat per a tots aquells residents que s’acosten fins a l’Albir per a gaudir d’aquestes tradicionals festes d’estiu. Que eviten conduir si consumiran alcohol”, ha indicat el regidor.

13/08/19