Les festes de la Vinguda de la Verge més esperades tornen després de dos anys d’absència
L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, i el president de la Societat Vinguda de la Verge, José Manuel Sabuco, presenten els diferents actes a l’Ajuntament, els quals desperten grans expectatives
Les festes de la Vinguda de la Verge més esperades tornen després de dos anys d’absència. La regidora de Festes, Mariola Galiana, acompanyada pel president de la Societat Vinguda de la Verge, José Manuel Sabuco, ha manifestat la seua “gran satisfacció” pel retorn a unes celebracions que conformen algunes de les estampes més estimades del calendari fester il·licità: “Per fi tornarem a viure i a sentir moments tan especials com la troballa de l’arca a la platja, la romeria o la trepidant carrera de Francesc Cantó”, ha expressat, traslladant a Iván Pomares “la major de les sorts”, atés que s’estrenarà en el paper del guardacostes.
Galiana ha enumerat els diferents esdeveniments que integren la Vinguda, els quals ha assenyalat que són font de bellesa i tradició, amén de fer que “les dates nadalenques a Elx siguen més singulars, si caben”. El dilluns 26 de desembre de 2022, a les 19.00 hores, la locutora radiofònica Reme Sanz pronunciarà el seu pregó en el Gran Teatre. El dimarts 27, a les 11.30 hores, s’efectuarà la recepció dels il·licitans absents en el Saló de Plens del Consistori. El dimecres 28 de desembre de 2022, de 04.30 a 06.30 hores, eixiran els autocars des del Palau de Altamira cap a la platja del Tamarit; a les 07.00, s’escenificarà el descobriment de Francesc Cantó; i a les 15.00 hores, aquest realitzarà la seua tradicional carrera a cavall i la romeria i processó recorrerà els carrers del centre d’Elx.
“En 2019 implementem més autobusos per a arribar al Tamarit, i en 2022 continuarem amb aqueix dispositiu”, ha precisat Galiana, en previsió al fet que la cita del 28 de desembre de 2022 registre alta participació després de dos anys d’absència. Les grans expectatives s’uneixen a les òptimes previsions meteorològiques per a aqueix dimecres 28. “Des de la Regidoria i la Societat Vinguda de la Verge hem treballant conjuntament perquè actes com la carrera del Cantó transcórreguen amb total normalitat”, ha agregat la titular de Festes.
Sabuco, qui ha agraït la perenne col·laboració municipal encarnada en l’edil de Festes i en l’equip tècnic de la Regidoria, ha subratllat que la processó del dijous 29 de desembre de 2022 tindrà un caràcter especial pel 650 aniversari de la troballa en el Tamarit, efemèride que no va poder celebrar-se en 2020 per l’emergència sanitària. En aquesta jornada, acompanyaran a la Mare de Déu les quatre imatges de les principals devocions populars del poble il·licità: “Sant Antón, San Crispín, Sant Pasqual Bailón i San Agatángelo”, alguna cosa que ja es va produir en 1870 amb motiu del V Centenari de la Vinguda. En la processó de 2022, un dels moments més entranyables serà quan les talles es troben en la Plaça de Baix.
El dilluns 26 de desembre de 2022, a les 19.00 hores, la locutora Reme Sanz pronunciarà el seu pregó en el Gran Teatre; i el dimecres 28 serà el dia gran, amb l’escenificació de la troballa de la Mare de Déu a la platja del Tamarit, la romeria i la carrera de Cantó
A més, Sabuco ha recordat que en el 2022 el bisbe de la Diòcesi Orihuela-Alacant, José Ignacio Munilla, assistirà per primera vegada a la Vinguda, per la qual cosa serà l’encarregat d’oficiar les misses de campanya en el Tamarit i la del dia 29. I que els càrrecs honorífics, que es renoven de l’any 2021, són Càritas Elx com l’entitat portaestendard de 2022; Creu Roja i DYA Elx, els càrrecs electes; Consciencia’t, l’entitat abanderada; José Antón Puntes, l’il·licità distingit; Pedro Tenza Marco, l’il·licità d’adopció distingit; i José Gómez Segura, l’il·licità absent distingit.
Finalment, tant Galiana com Sabuco han animat als il·licitans i les il·licitanes a gaudir els diferents episodis que componen les festes de la Vinguda de la Verge, ja siguen als qui repeteixen anualment o que s’acosten a les mateixes per primera vegada. Ja que, tal com ha apuntat la responsable municipal, “aquestes singulars celebracions sempre queden en el record; estic segura que tots i totes gaudirem amb gran emoció de la Vinguda de la Verge”.