L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha acordat la suspensió final de les 2020 fogueres a la vista de l’evolució de la crisi sanitària provocada per Covid 19 i després d’escoltar l’opinió majoritària a favor de la cancel·lació expressada per les comissions i casernes en el qüestionari remès a aquest efecte per la Federació. L’alcalde ha comunicat la suspensió final de les fogueres 2020 durant la reunió que va celebrar el primer edifici amb el vicealcalde, Mari Carmen Sánchez, el regidor de festes, Manuel Jiménez, el president de la Federació, Toñi Martín-Zarco, i els membres de la seva Junta Directiva.

L’alcalde lamentava haver de fer «una decisió que mai hauria volgut haver fet» i va explicar que ha hagut de fer aquest pas perquè «el primer és assegurar la seguretat de tots els nostres veïns davant la mateixa evolució de la pandèmia. El fet que l’estat d’alarma s’esteni, el fet que encara teníem un calendari d’activitats molt dens davant nostre al juliol i agost, com ara l’elecció i proclamació de la pròpia bellea del foc, i la visió majoritària de fogueres i barraques, que han destacat les dificultats econòmiques per poder plantar i incerteses i incertesa en la situació , per als que agraeixo la saviesa que han mostrat a l’hora d’haver de renunciar al nostre partit oficial, ens han deixat cap altra via que la de la cancel·lació final. «

Barcala ha encoratjat a tots els membres del partit per arribar a treballar a partir d’ara a les 2021 fogueres. «Hem de fer de les festes de l’any vinent el més brillant i estic segur de fogueres i barraques se sumarà la seva fortalesa amb les de la ciutat d’Alacant per aconseguir-ho».

La vicealcaldesa, Mari Carmen Sánchez, ha expressat en aquesta mateixa trobada el seu «terrible dolor per una decisió que mai no s’hauria volgut fer, però les circumstàncies de la pandemía ens han deixat cap elecció». Sánchez també ha convidat a renovar esforços per a que per 2021 puguem reparar i gaudir novament de les nostres fogueres.