El Festival Saxem Teulada Moraira Summer Edition obri les seues portes el dimecres dia 30 en el Auditori Teulada Moraira, i finalitzarà el dissabte 3 de juliol.

Aquesta aposta de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Teulada, a la qual se suma la Fundació del Auditori Teulada Moraira amb el producte dels saxofonistes de Porpra Pansa, obrirà l’Acadèmia d’Estiu del Auditori Teulada Moraira els dies 30 de juny,1,2 i 3 de juliol, com ja es venia anunciant.

Aquest Festival comptarà amb una sèrie d’activitats durant els quatre dies, no sols per a aquelles persones amants, professionals o aficionats del saxofon que s’hagen matriculat, sinó també per al públic en general que vulga gaudir de les nits del Saxem en el Auditori Teulada Moraira. Cada nit s’oferirà un concert amb diferents temàtiques, estils i artistes.

La nit del dimecres 30 de juny el quartet de saxofons Porpra Pansa serà l’encarregat d’obrir les nits del Saxem amb un concert que porta per títol Recitation Book, amb un programa que “Recita” música de compositors valencians, però també anglosaxons, composta amb molta “Manyaga”, que canta a “Tony” i a “Bocherini”, i amb una arquitectura al més pur estil “Palladio”, en el qual Porpra Pansa saxofonea, o més aviat “Saxofonía”, amb ritmes i harmonies que no quedaran per a ningú indiferents.

El dijous 1 juliol, Juan M. Jiménez i Professors, oferiran el concert Flamenc Sketches

Un concert amb un programa que convida a escoltar, conéixer, gaudir i sobretot sentir les músiques que giren al voltant del Flamenc com a gènere artístic-musical, que encara que té el seu origen en la baixa Andalusia, és universal per a totes aquelles persones que es vulguen acostar d’alguna manera a ell. A través del Saxofon es traçarà un repertori amb múltiples influències sense distingir ens alta i baixa cultura, música culta o popular, clàssica o contemporània, tot això com en les composicions preflamenques de les Folias de Marais, les músiques del poble de Albéniz, el ball en Falla, la fusió amb el jazz en Iturralde, sense olivdar “el jondo”, la investigació del cante de Sotelo, els peus i la guitarra d’Alfonso Romero i la visió d’Andalusia de Santi Baéz. El Saxofon com mig intermediari, un instrument versàtil, transversal i al servei de l’art

El divendres 2 la cita és amb Ties Mellema. Amb Reset. Un concert molt interessant del reconegut saxofonista holandés.

Es diu que els concerts de Ties són un pont entre la música clàssica, contemporània, minimalista, electrònica, drum and bass, funk i soul. Tenen com a objectiu desfer-se de les etiquetes en la música.

L’últim dia d’aquesta sèrie de concerts dins del Festival Saxem Teulada Moraira, tindrà lloc el dissabte 3 de juliol amb el Concert a càrrec dels Alumnes, i on es donarà per clausurada aquesta edició.

Un concert de clausura on es veurà la representació musical del treball

realitzat durant el Festival SAXEM on tot l’alumnat participa mostrant el gran potencial que tenen des dels que comencen amb 8 anys fins a què estan en estudis superiors.

Els tres primers concerts tindran lloc a les 22h, i el del dissabte dia 3 a les 19h

L’entrada és lliure i limitada a l’aforament de la sala amb totes les mesures de seguretat Covid-19 necessàries.

La reserva d’entrades es pot realitzar telefonant al Auditori Teulada Moraira: 965 740 445

Una aposta interessant que no es poden perdre.