L’exposició «Juana Francés. Antologia íntima (1957-1985)», comissariada per Rosa María Castells, conservadora del MACA, i Lourdes Moreno, directora artística del MCTM, s’inaugura en el Museu Thyssen de Màlaga el 15 de març, i podrà visitar-se a la Sala Noble fins al 19 de juny de 2022.

Aquesta exposició presentarà a Màlaga l’obra d’una de les artistes espanyoles més importants de la segona meitat del segle XX: Juana Francés (Alacant, 1924-Madrid, 1990). Única dona membre i fundadora del grup El Pas, l’artista alacantina va ser una incansable investigadora plàstica, transitant indistintament entre l’abstracció i la figuració. La mostra pretén visibilitzar la seua prolífica trajectòria artística, des de les seues obres referencials dins de l’informalisme matèric a la fi dels cinquanta, passant per una recuperació de la figuració en els seixanta i setanta que aborda l’angoixa i alienació de l’home en la metròpoli moderna, fins a les seues obres finals, en els huitanta, dins d’una abstracció lírica que enlluerna pel seu colorit intens.

Banderera de l’avantguarda més trencadora en els anys cinquanta i dona protagonista en un entorn artístic eminentment masculí, Juana Francés va ser, abans de res, el que els seus llenços revelen: una força creadora capaç d’atrapar i transmetre les emocions més intenses.