L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro i el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo han visitat, al costat del director del museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero i alguns dels regidors de l’Ajuntament de Petrer, el nou museu Dámaso Navarro situat al carrer La Font les obres de la qual de la segona fase acaben de finalitzar.

D’aquesta manera ja podrien començar els treballs de muntatge museogràfic, “que és el que mancada per a poder obrir el mueso Dámaso Navarro de nou, renovat i modern”, ha afirmat Portillo. Unes obres que començaran la setmana vinent i que tenen un cost de 30000 euros.

En aquest sentit, l’edil de patrimoni ha assegurat que, “aproximadament en un mes estaran acabades”, la qual cosa permetrà obrir la nova seu al febrer.

En els treballs museogràfics s’ha comptat, per a la mostra permanent, amb la “selecció d’imatges i tot el material que es va preparar per a l’exposició del Marq”. Un material que té un valor de 150000 euros, invertits en el seu moment pel museu alacantí, i “que s’ha revertit per a poder utilitzar-lo a Petrer”, ha informat Portillo.

El projecte de construcció d’aquest nou museu va començar a gestar-se al setembre de 2015, segons ha informat el regidor de Patrimoni, quan des del consistori es va sol·licitar al Marq l’exposició que es va produir en 2018. Un treball que es va realitzar al mateix temps que es planificava l’adequació dels locals per a poder fer el museu accessible. En aquest mateix sentit, Portillo ha recordat que “l’altre museu compleix en 2019 vint anys” i “en vint anys la museología ha canviat moltíssim”. Per aquest motiu, en el nou mueso es pretenia incorporar les tecnologies actuals a la forma d’ensenyar, presentar i difondre el patrimoni “alhora que es feia un museu més accessible per a discapacitats i persones amb mobilitat reduïda”.