L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha visitat al costat dels regidors de Coordinació de Projectes, Urbanisme i Cultura, Antonio Peral, Adrián Santos i Antonio Manresa, respectivament, les obres de recuperació arquitectònica al Castell de Sant Ferran, la rehabilitació del Skate Park i l’adequació d’espais forestals al Tossal; projectes que aconsegueixen aproximadament els 2.400.000€.

Totes aquestes accions s’emmarquen dins de l’estratègia «EDUSI, àrea les Cigarreras» que l’Ajuntament ve desenvolupant i que abasta els dos Castells i cinc barris de la ciutat.

Respecte a les obres del Castell de Sant Ferran, l’Ajuntament té la finalitat de recuperar, mantindre i difondre la memòria dels esdeveniments històrics de la ciutat. Per a això, es busca potenciar amb activitats i propostes obertes als alacantins i visitants, els espais de la Memòria d’Alacant a través de Centres d’Interpretació, dels quals partisquen visites guiades als recursos de la Memòria existents en aquesta ciutat, buscant potenciar tot l’espai urbà situat al Castell de Sant Ferran.

«Per a nosaltres era molt important arrancar amb les obres de remodelació i adequació del Castell de Sant Ferran. Aquesta és una primera fase, que inclou la correcció de l’erosió i adequació d’espais forestals degradats al Tossal que l’Ajuntament vol poder possibilitar al ciutadà el gaudi i ús d’aquest espai urbà», assenyala l’alcalde. Aquesta acció cofinançada per fons FEDER, compta amb un pressupost de 943.577,37 € i un termini d’execució de huit mesos.

El segon dels projectes és la rehabilitació del Skate Park i la seua regeneració com a espai de dinamització ciutadana. Cofinançat fons FEDER, compta amb un pressupost de 368.432,90 € i un termini d’execució de quatre mesos.

L’última de les accions és la recuperació arquitectònica i accessibilitat al Castell de Sant Ferran per a la seua promoció cultural i artística. Compta amb un pressupost de 936.291,55 € i un termini d’execució de cinc mesos.

Barcala també ha assenyalat que un dels seus pròxims objectius serà «abordar la millora de tota la il·luminació dels accessos del Tossal i de l’entorn perquè els ciutadans puguen gaudir de la zona tant de dia com de nit». «Les antenes és un altre dels problemes que s’abordaran en una segona fase. L’alternativa serà una torre de comunicacions que permeta alliberar als castells de Sant Ferran i Santa Bàrbara de les antenes i aparells que hi ha», ha finalitzat.