L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat concerts-conferencia per a commemorar les festes nadalenques a la província. Els dies 26 i 29 de desembre les parròquies de Relleu i l’Alguenya, respectivament, acolliran aquestes audicions a càrrec de Virtuós Mediterrani, que també actuarà en la presó de Villena en format quartet el 4 de gener.
L’Orquestra de Cambra, dirigida per Gerardo Estrada, interpretarà aquestes audicions titulades ‘El Nadal i la seua música: Villancios i obres nadalenques’, que inclouen fragments d’obres clàssiques relacionades amb aquestes dates, així com cançons arrelades en la memòria popular. Els músics tocaran un repertori de nadales tradicionals internacionals i espanyols, al costat d’algunes obres clàssiques, mentre el mestre Estrada narrarà dades i històries sobre les peces.
Natural de Veneçuela, Estrada ha sigut director convidat de l’Orquestra de la Televisió de Bielorússia, amb seu a Minsk. A Alacant ha participat com a violinista en alguns actes musicals de la cocatedral de Sant Nicolás i es va instal·lar definitivament a la ciutat, «just abans del confinament», com ha explicat el músic, que és també director principal del Teatre Goldoni de Livorno.