Les partides rurals d’Alacant han presentat el seu programa d’activitats per al Nadal organitzat juntament amb l’Ajuntament d’Alacant , on El Verdegás, El Moralet, La la Canyada, La Alcoraya, El Rebolledo, El Monnegre Baix i El Palamó ofereixen diferents actes per a acostar una mica més la festivitat nadalenca als seus veïns.

La regidora de Participació Ciutadana i Partides Rurals, Mari Ángeles Goitia, ha agraït “la participació dels veïns de les partides en aquestes activitats nadalenques que s’inicien aquest diumenge, i van a allargar-se fins al cap de setmana previ al 25 de desembre, on s’ha organitzat activitats i tallers relacionats amb el Nadal, música tradicional, exposició de pessebres o visites de Papà Noel i el Carter Real, perquè els més xicotets puguen lliurar les seues cartes de desitjos».

L’inici d’aquest conjunt d’activitats serà diumenge que ve 2 de desembre al matí en el Verdegás, on s’inaugura un Belén realitzat pels residents al costat de l’associació de veïns La Pau. Seguidament se servirà un vi d’honor i una colla tradicional portarà la música a la Plaça d’Espanya.

El següent diumenge, dia 9 de desembre, El Moralet organitza en l’esplanada al costat de l’Ermita una jornada familiar des de les 11 fins a les 14 hores, on els més joves gaudiran de nombroses atraccions com la visita de Papà Noel o experiències amb realitat virtual.

Una setmana més tard, el dia 16 de desembre, arriba el torn de la la Canyada, que albergarà la visita d’un Carter Real al costat de l’Ermita Sant Jaime -d’11 a 14 hores- perquè els més xicotets lliuren la carta amb les peticions als Reis Mags. Així mateix, es podrà gaudir durant el matí d’una colla de dolçaines i tabalets, i de tallers de manualitats relaciones amb el Nadal.

Finalment, el cap de setmana previ al 25 de desembre, les partides de la Alcoraya -dissabte 22 de 17:30 a 20 hores- i El Rebolledo -diumenge 22 d’11 a 14 hores- organitzen tallers, mostres de música tradicional, la visita de Papà Noel o xocolatada. El Monnegre Baix representarà al migdia un any més el seu Pessebre vivent, amenitzat amb càntics nadalencs i música. El fermall final ho posa EL Palamó, que ofereix l’I Certamen de Cors i Rocieros sobre nadales i música nadalenca, que pretén arreplegar aliments peribles per a destinar-los a entitats benèfiques.