Dijous que ve 11 d’abril en la Filmoteca d’Alacant s’emetran les pel·lícules “EL OLVIDO” i “EL SILENCIO DE OTROS” en el Teatre Arniches de els-les directors-es Xenia Ramat, Cristina Vaello i Almudena Carracedo, Robert Bahar, respectivament.

Els pescadors van tornar al port, la pesca ha sigut escassa. La fam assola el país. Un home desconegut compra unes sardines i les regala a uns xiquets que juguen. Els xiquets es fien d’ell quan parla d’una abundant pesca que prompte arribaria al Mercat de Proveïments i el rumor no tarda a estendre’s per la ciutat. Sobre les 11 del matí i el Mercat d’Alacant està ple de gent. Són instants previs al bombardeig. «El Olvido» és un homenatge a la víctimes amb motiu de la commemoració del 80 aniversari.

“El silenci de otros” és un documental de 2018, dirigit per Almudena Carracedo i Robert Bahar, que retrata la lluita silenciada de les víctimes de la dictadura de Francisco Franco. Des de la seua estrena, ha sigut nominada i ha rebut premis en certàmens de cinema nacionals i internacionals,1 i al febrer de 2019, va aconseguir el Premi Goya a la millor pel·lícula documental

Projeccions

18:00h EL OLVIDO

Xenia Ramat, Cristina Vaello. 2018. 5′.

Cicle: ALACANT 2019: CAPITAL DE LA MEMÒRIA

20:15h EL SILENCIO DE OTROS

Almudena Carracedo, Robert Bahar. 2018. 95′.

Cicle: ALACANT 2019: CAPITAL DE LA MEMÒRIA

Trailer El Olvido: https://youtu.be/lm_84um-0ca

Trailer El silencio deotros: https://youtu.be/ov7o8yihvb4