Les regidories de Joventut de l’Alfàs del Pi, Altea i Polop de la Marina s’han unit per a llançar un programa de rutes culturals i mediambientals, dirigides a públic de totes les edats, que arrancarà el diumenge 26 de gener amb una visita guiada a la ruta al Faro de l’Albir, en el Parc Natural de la Serra Gelada, que enguany celebra el seu quinzé aniversari.

Laura Sevilla, Marta Lloret i M.ª Amparo Aznar, regidores de Joventut de l’Alfàs, Altea i Polop, respectivament, han presentat aquesta iniciativa, amb la qual es vol donar a conéixer el ric patrimoni cultural, històric i natural d’aquests tres municipis, amb una sèrie de rutes guiades que es desenvoluparan cada dos mesos.

Així les coses, el programa s’estrena el diumenge 26 amb una ruta guiada al Faro de l’Albir, una de les més visitades de la Xarxa d’Espais Naturals de la Generalitat. L’itinerari combina a la perfecció naturalesa i història, amb les mines d’origen fenici i de posterior explotació romana de les quals s’extreia ocre, l’aljub, la Torre Bombarda o el Centre d’Interpretació Faro de l’Albir, obert al públic en 2011 per l’Ajuntament de l’Alfàs, on es recrea la vida dels antics torreros i es visibilitza la rica fauna i flora del parc natural.

L’activitat, que s’iniciarà a les 11 hores, és totalment gratuïta. Va dirigida a públic de totes les edats. Tan sols es requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les persones que estiguen interessades poden apuntar-se a través de les adreces de correu electrònic juventud@lalfas.com, joventut@altea.es i registro@polop.org. També a través dels números de telèfon 610 205 329 – 965 887 435 (l’Alfàs del Pi), 965 841 334 (Altea) i 965 870 150 (Polop).

Es tracta d’una activitat que respon als objectius del projecte ‘Easy Towns II’, finançat per la Unió Europea a través del programa ‘Europe for Citizens’, en el qual participen una dotzena de ciutats europees i que té a l’Alfàs del Pi com a únic representant espanyol. La temàtica gira entorn de la joventut, la diversitat, la integració i el patrimoni cultural, històric i natural.