L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha certificat públicament aquesta tarda que les veus dels nens de l’Escolania del Misteri estan més que preparades per a les pròximes representacions de La Festa, després de la celebració de la Prova de Veus que s’ha realitzat en un saló de plens de l’Ajuntament ple de públic.

Els nens es van portar nombroses ovacions durant la interpretació de diferents peces del Misteri davant de la corporació municipal, membres del Patronat i el públic assistent, entre el qual hi havia nombrosos familiars dels escolans.

La tradicional Prova de Veus servia per comprovar el grau de preparació musical, i correspon al mateix Consell escollir les veus més adequades i pareparadas. «En l’actualitat, ens reunim aquí amb la finalitat de mantenir viva una tradició secular«, va expressar Carlos González durant la seua intervenció a l’inici de la celebració de la prova.

«El dia de la Prova de Veus, a més, ha de servir perquè tots junts recordem que el Misteri, que La Festa, és el llegat cultural més valuós que hem rebut dels nostres avantpassats; que ha traspassat els límits de la seva pròpia època i que ha recorregut la història pervivint fins als nostres dies sense perdre ni el seu sentit primigeni ni la seva essència «, va assenyalar l’alcalde.

Carlos González també va tenir paraules de reconeixement per als pares i les mares dels escolans perquè «sou un suport essencial per als vostres fills«.

Prova de Veus. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Elche

Prova de Veus. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Elche