El període estival del Museu Paleontològic d’Elx tanca un balanç excepcional gràcies a les nombroses iniciatives fetes. I així ho demostren les dades de les visites en el període comprès entre juny i agost, en el qual el museu va rebre a unes 5.000 persones. Una xifra que suposa un increment de prop del 28% pel que fa al mateix trimestre de l’any passat.

D’aquesta manera, el MUPE va començar l’estiu amb l’acció ‘Raval Jurassic’, organitzada al costat de l’Associació de Veïns del Raval, a la qual es va sumar el Centre Comercial L’Aljub amb l’exposició d’una rèplica de la mandíbula del gran tauró megalodón i la realització de visites guiades. A més, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx, es van programar vuit tallers didàctics amb visites que van reunir a prop de 200 nens i nenes d’entre 4 i 10 anys.

El museu, i per tant la ciutat d’Elx, també va estar present en el XVI Annual Meeting of the European Association of Vertebrate Palaeontologist (EAVP) celebrat a Lisboa. Un congrés que va servir per oferir nova informació sobre l’esquelet Spinophorosauris nigerensis, un saurópodo oposat en el Juràsic Mitjà de Níger i que temporalment està dipositat en el MUPE.

D’altra banda, donat el conveni existent entre la Fundació Cidaris, gestora del Museu Paleontològic d’Elx, amb GeaLand Patrimoni, es van dur a terme pràctiques d’empresa durant el mes de juliol. Una oportunitat per a quatre alumnes del grau de Geologia de la Universitat d’Alacant (UA) i del Màster de Paleontologia Aplicada de la UA i de la Universitat de València.