La volta a l’activitat del Museu Paleontològic d’Elx ha sigut acollida amb gran satisfacció en rebre nombroses visites. “El balanç de la reobertura ha sigut positiu si es compara amb el mes de juny de l’any passat, ja que hem tingut un increment del 71% de visites particulars entre setmana”, ha explicat Ainara Aberasturi, directora del MUPE. El perfil majoritari de les persones visitants són famílies amb xiquets i xiquetes. Aquesta dada posa de manifest l’interés per la cultura i la ciència, i en definitiva, per un museu únic a la província d’Alacant.

Fa un mes, el 9 de juny, el MUPE va reobrir les seues portes després de tres mesos de tancament a conseqüència de la pandèmia que continua patint tothom. És per això que l’aplicació de mesures per a visitar de manera segura el museu il·licità, al costat de la seguretat de tot el personal, ha sigut una prioritat des del primer moment. La senyalització del recorregut, la disposició de gel hidroalcohólico, la instal·lació de pantalles de separació en recepció, així com la col·locació d’una catifeta desinfectant a l’entrada del museu, converteixen la visita en una experiència segura.

Al llarg del confinament, el Museu Paleontològic d’Elx ha anat oferint diversos continguts en les seues xarxes socials, però gens comparable amb la visita a les instal·lacions per a descobrir en primera persona tota la seua oferta museística. Amb tot, el museu continua amb la labor d’acostar a la societat la història de la vida en la Terra, i més que mai, el MUPE continuarà obert per vacances.