Els regidors de Patrimoni Històric, Iñaki Pérez, i de Turisme, Rosa Vidal, han anunciat aquest matí la represa de les visites guiades al Jaciment arqueològic del Monastil. Les visites es duran a terme en diumenge i les dates fixades són: 24 de setembre, a les 10.00 hores; 29 d’octubre a les 10.00 hores; 26 de novembre a les 11.00 hores i 17 de desembre a les 11.00 hores.
Iñaki Pérez ha afirmat que «aquesta activitat té com a objectiu donar a conéixer l’important patrimoni que té la nostra ciutat, d’origen prehistòric i amb un gran desenvolupament en les èpoques ibera i romana. Es tracta, a més, del primer monestir bizantí de la Península, d’ací la seua gran rellevància històrica».
L’edil de Patrimoni Històric ha destacat que «conéixer el nostre patrimoni ens permet construir la nostra identitat col·lectiva, saber d’on venim i així crear aqueix vincle entre la societat i el seu patrimoni. La millor manera de protegir la nostra història és difondre-la, per la qual cosa, des de la Regidoria de Patrimoni Històric animem als i les eldenses a visitar aquest important tros d’història d’Elda. El patrimoni si es coneix, s’aprecia i si s’aprecia, es protegeix».
Els interessats pots inscriure’s de manera presencial en l’Oficina de Turisme d’Elda, en el telèfon 966 98 03 00, a través de whatsapp 647 851 758 o per correu electrònic en turismo@elda.es
Per part seua, la regidora de Turisme ha afegit que «en els sis primers mesos de l’any han sigut 276 les persones que han visitat El Monastil en les nou visites dutes a terme, amb grupor formats per un màxim de 30 persones. Tots els grups es van completar i fins i tot va caldre doblegar algunes visites per l’interés despertat».
Rosa Vidal ha indicat que «si bé el jaciment continua generant molta atracció per part del públic eldense, del total de visitants un 35% va procedir de fora de la nostra ciutat, amb persones arribades d’altres punts de la Comunitat Valenciana i fins i tot d’altres parts d’Espanya».
Altres espais
D’altra banda, altres enclavaments turístics eldenses d’interés han incrementat el nombre de visitants en el que va d’any. En aquest sentit, destaquen el Museu del Calçat, amb un augment del 60% respecte al mateix període del 2022. La major part dels visitants procedien d’Espanya, però també s’han registrat visitants del Regne Unit, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Polònia, Colòmbia, Mèxic, Finlàndia, els EUA, Suècia, Dinamarca, Hongria, el Perú, la Xina, l’Equador, Ucraïna i l’Argentina, entre altres.
A més, les Vies Ferratas de Bolón han rebut de gener a la fi d’agost a prop de 2.200 persones, dels quals la majoria (78%) procedia de fora d’Elda.