Realisme, emoció i tradició van ser els elements que van arrancar els continus aplaudiments de les centenars de persones que van voler contemplar, la nit del Dimecres, la quarta i última representació a l’aire lliure de la Setmana Santa de Guardamar.

En aquest cas el carrer de l’Amargor que com les anteriors, el Sant Sopar, El Prendiment i el Lavatorio de Pilat constitueixen un tipus de teatre religiós popular al carrer que perdura en el municipi des de temps medievals.

Aquestes escenificacions tornen a posar de manifest la singularitat de la Setmana Santa de Guardamar recentment declarada com a Festa d’Interés Autonòmic. En paraules del president de l’Agrupació Cultural Patronat de la Passió de Guardamar, Manuel Gas, les felicitacions que rebem fan augmentar el nostre compromís amb aquestes tradicions i cada vegada més, amb la incorporació de joves, volem continuar sumant i posar és escena altres episodis de la passió i mort de Crist .

«Enguany hem incorporat el Sant Sopar. El que ve la Crucifixió. Tenim molta il·lusió» explica Manuel Gas qui des dels 15 anys participa en les escenificacions de Guardamar.

L’última representació a les portes de l’església parroquial va donar pas a la processó de Dimecres Sant per diferents carrers del centre urbà. Van participar les confraries del nostre Pare Jesús Nazareno, El nostre Pare Jesús de la Caiguda, la Santíssima Verge dels Dolors i Sant Joan.

L’aparició de la Verónica encarnada per una veïna del Guardamar igual que la resta d’actors va donar inici a l’acte representat. Després d’encarar-se amb el Centurión al comandament de la guàrdia romana va esbandir seguidament el rostre de Jesús i va mostrar la Santa Faç. A continuació es va produir la trobada amb la Verge, davant la presència de l’Evangelista.

Ressenyar d’altra banda que l’alcalde de Guardamar, José Luis Saéz, portant anit del Nazareno, va agrair als membres de la Junta Major i del Patronat de la Passió el seu treball i continus esforços perquè cada vegada la nostra Setmana Santa tinga una major projecció, siga més coneguda i contribuïsca a mantindre part de la nostra història i senyals d’identitat.