La regidora de Cultura, Patricia Macià, ha presentat al costat de la coreògrafa il·licitana, Asun Noales, una convocatòria de la Conselleria de Educació i l’Institut Valencià de Cultura per a la selecció de 12 ballarins o ballarines entre 16 i 26 anys al costat de la Jove Orquestra de la Generalitat amb motiu de la celebració de la seua Trobada d’Estiu 2019. A més, també ha presentat al costat de Manuel Vivó, president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, la Mostra de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, que també per primera vegada ix de la capital.

La regidora ha advocat per la descentralització de la cultura valenciana, per això la importància que L’Escorxador alberg aquests dos importants esdeveniments.

“El Escorxador s’ha convertit en el Centre de producció cultural de referència a la província d’Alacant, ja que per primera vegada acull no solament el càsting de la Jove Companyia de dansa, per primera vegada la Mostra Autonòmica de teatre amateur organitzada per la Federació de teatre amateur de la Comunitat Valenciana ix de València per a traslladar-se a Elx. Enguany participen 4 espectacles (2 d’ells en Valencià) de companyies del Campello, Alaquàs, Gandia i Alginet que es donaran cita del 7 al 10 de març en el Espai Escénic del Escorxador”, ha assenyalat la regidor.

En la mateixa línia, Asun Noales, ha declarat que “jo sempre tir per a la terra i vaig creure interessant fer aquest càsting a Elx. Així que finalment es farà en L’Escorxador que és un espai únic en tota la Comunitat Valenciana i es fa un pas més cap a la descentralització, ja que considere que és important traure les coses de les ciutats grans”

El càsting per a ballarins se celebrarà entre el 28 de febrer i el 2 de març a la Sala La Nau del Escorxador . Tal com ha assenyalat Macià, “aquesta és la primera vegada que es fa un càsting a Elx de la Jove Companyia de Dansa. El projecte compta amb la direcció artística i musical de Pablo Rus Broseta i la direcció escènica i coreogràfica de la pròpia Noales, resident amb la seua companyia OtraDanza en el CCCE L’Escorxador”.

MES DEL TEATRE

Macià ha assenyalat que març és un mes dedicat al teatre amb motiu de la celebració del Dia Internacional del teatre el 27 de març amb activitats formatives i teatre en el Espai Escenic.

  • Dissabte 2 de març / 21.00 hores

Societat Doctor Alonso  “I els ossos van parlar”

  • Del 7 al 10 de març Mostra autonòmica de teatre amateur
  • Del 15 al 17 de març CCCE L’Escorxador + FITELX        Microteatro en espais públics
  • Dissabte 16 de març /21.00 hores

Imperi teatre          “Assetjament psicològic”

  • Dissabte 17 de març / 12.00 hores

AhoraTeCuento    “Magic elements” (espectacle per a xiquets i xiquetes de 0 a 5 anys)

  • Dissabte 23 de març / 18.00 hores

Ginko Biloba teatre         “Contes CLOWNsentido” (espectacle familiar)

  • Diumenge 24 de març / 19.00 hores

Asprella teatre       “La meua dóna és el fontaner”

  • 28, 29 i 30 de març / 21.00 hores

Coproducció CCCE L’Escorxador i Atrote teatre “Jamle, la comèdia”

  • 31 de març / 19.00 hores

La Plataforma de teatre amateur d’Elx “Història d’una escala”

“Amb aquesta programació volem acostar el teatre no solament a un públic adult si no també a publique familiar i xiquets i xiquetes. El 85% dels espectacles són produïts per artistes il·licitans/as”, ha dit la regidora.

Quant a la formació, cal destacar els dos tallers de Teatre musical: un per a adults/as impartit per Pedro Pomares i un altre per a xiquets/as impartit per Teatralizarte que van esgotar van esgotar les places en dues hores.

Quant al taller de màscares per a adults/as impartit per Carlos Maciá segueix oberta la inscripció.

El taller de màscares “Amb el meu papà, amb la meua mamà” dirigit a xiquets i xiquetes obrirà la inscripció dins de dues setmanes.

La majoria d’activitats del Mes del teatre són gratuïtes amb invitació que es recullen una hora abans de l’espectacle en la taquilla del Escorxador.

Recordar que l’any 2018 van passar aproximadament 2.500 espectadors/as.