L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Cultura, Marga Antón, han assistit en L’Escorxador a un dels assajos de “La Mort i la Donzella”, una producció del Institut Valencià de Cultura que està dirigit per la il·licitana Asun Noales i que s’estrenarà en el Gran Teatre el pròxim 1 d’octubre.

A l’assaig també ha acudit el director adjunt d’Arts Escèniques, Roberto García, qui ha destacat la importància que aquesta producció s’estiga duent a terme a Elx com a part de la política de descentralització de la cultura que vol dur a terme la Generalitat Valenciana. García ha indicat que aquest projecte, en el qual col·labora l’Ajuntament d’Elx, s’emmarca en una línia de producció pròpia de teatre i dansa que té com a objectiu fomentar la creació escènica dels autors i coreògrafs valencians.

Per a l’alcalde “que aqueixa idea de descentralització es materialitze a la nostra ciutat i que arrancada a Elx aquest interessant projecte és enormement positiu. Estem encantats que Asun Noales treballe a Elx i que permeta que aquesta producció tinga el seu germen en L’Escorxador, a la nostra ciutat”.

Va ser a la fi de 2019 quan el Institut Valencià de Cultura va triar a Asun Noales, que estarà assistida per Gustavo Ramírez, per a estar al capdavant d’aquest muntatge i amb la intenció de desenvolupar tot el procés de creació en L ‘Escorxador.

A més, l’estrena d’aquesta producció, que s’inspira en la partitura de Franz Schubert “La mort i la donzella” amb una nova versió musical que estarà a càrrec de Telemann Rec, serà en el Gran Teatre d’Elx el pròxim 1 d’octubre.

Després es presentarà en el Teatre Principal de Castelló i formarà part de la programació del Teatre Rialto de València. També clausurarà el festival Dansa València el 15 de novembre.

Asun Noales ha assenyalat que “en aquests moments tan complicats, germanar-nos i col·laborar tots junts és una cosa que ha de ser crucial, tant de bo es mantinga en el temps. Diversificar les produccions i descentralitzar-les ens dóna força al sector artístic de tota la Comunitat Valenciana”.

Per a la coreògrafa aquest projecte és “és un regal meravellós que m’arriba a les mans. Estem tots convivint amb una pandèmia molt complicada i això fa que la inspiració siga diferent, que les ganes de treballar siguen diferents. Hi ha ganes de tornar a tocar-nos, de tornar a compartir cossos… alguna cosa que ens han llevat als ballarins i ara en la volta la inspiració és molt més potent i el resultat també serà diferent”.

Noales ha indicat que en aquest muntatge es treballa sobre “la idea de viure i morir i sobre el temps que tenim d’existir, el regal que se’ns ofereix de passar per aquest món i l’aprofitar-lo al màxim. Aquesta és la lectura de l’espectacle”.

Cal destacar que entorn d’aquesta producció es realitzarà una pel·lícula documental sobretot el procés de creació. En aquest cas el documental el realitzarà el director i realitzador il·licità Pepe Andreu.