El Consell de Cultura, la creació de la qual va ser aprovada per l’Ajuntament d’Elx en 2017, va celebrar el dimarts a la vesprada la seua primera reunió de la legislatura en l’Espai Escènic de l’Escorxador. La reunió va ser convocat mesos arrere, però es va haver de retardar a causa de la crisi del coronavirus.

Diferents col·lectius interessats van acudir a la cita per a exposar les seues propostes amb l’objectiu d’assessorar en matèria cultural, debatre polítiques culturals o potenciar la difusió artística, enriquint així l’oferta cultural de la ciutat. Organitzats per comissions –Arts Escèniques, Patrimoni Cultural, Audiovisual, Música, Patrimoni UNESCO, Barris i pedanies-, van tindre l’oportunitat de fer arribar futurs plans per a ser valorats per la Regidoria de Cultura, entre ells celebrar un Festival d’Electrònica en l’Escorxador, la realització de campanyes d’educació sobre el Patrimoni UNESCO il·licità, la creació d’una Xarxa Verda i Blava que comunique entre sí els horts del palmerar o reprendre la Fira d’Art.

Fomentar i canalitzar la participació de les persones i col·lectius en la cultura és un dels objectius de la Regidoria, complint així amb els preceptes fixats en el Reglament Orgànic de Participació Ciutadana aprovat pel Ple Municipal al desembre de 2010. “Va ser molt enriquidor per totes dues parts i vam tindre l’oportunitat de donar-li forma a alguns projectes per a posar-los en marxa en un futur. El resultat va ser molt positiu”, comenta Marga Antón, regidora de Cultura.

L’acte també va comptar amb la presència de directors i programadors culturals, cap de Biblioteques, cap d’Arxiu i els responsables de Patrimoni Cultural en representació de la Regidoria d’Urbanisme. A més, van ser presents diferents membres dels grups municipals.

D’altra banda, van acudir representants de les diferents comissions sectorials que conformen el Consell, així com diverses associacions vinculades amb la cultura i el patrimoni de la ciutat d’Elx.

L’edil de Cultura ha convidat a tots els il·licitans i il·licitanes a participar en el pròxim Consell de Cultura per a poder donar veu a totes les necessitats i desitjos culturals d’Elx. A més, ha volgut destacar l’interés d’establir un vincle de comunicació i cooperació entre els ciutadans i la Regidoria.