El CCC l’Escorxador s’uneix al Circuit Cultural Valencià per a convertir-se en el centre de referència de la cultura contemporània a la província d’Alacant i en un dels més rellevants a nivell autonòmic. La regidora de Cultura, Marga Antón, el director del centre cultural, José Luis Más i el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, han presentat a l’Ajuntament d’Elx la programació fins al mes d’abril reforçada amb activitats per a tota la família i de formació artística.

L’edil de l’àrea ha mostrat la seua satisfacció en poder presentar una programació completa, variada i que afavoreix la creació artística. “Les activitats que s’han realitzat de setembre a desembre han tingut una ocupació del 90%, mentre que els tallers formatius dirigits a xiquets i xiquetes, joves i professionals de l’art han tingut una ocupació del 100%”, ha assenyalat la regidora.

Marga Antón també ha informat que durant els mesos finals de l’any s’ha reformat íntegrament la Sala Escèniques 3 per a dotar-la d’un nou sòl específic per a la dansa, així com diverses obres de manteniment i adequació d’espais artístics i s’ha renovat tota la il·luminació amb llums LED. A més, també ha assegurat que “durant tot aquest treball també hem iniciar les obres de l’O.D.A. (Oficina dels artistes) perquè en l’Escorxador hi haja un espai de gestió, reunió, biblioteca, recerca i desenvolupament artístic que s’inaugurarà molt prompte i estem desitjant que pugueu veure”.

Per part seua, el director del centre cultural ha parlat d’una programació que “reuneix totes les disciplines artístiques, des de la dansa i les arts plàstiques al teatre passant per la música”. La programació començarà el divendres 22 de gener amb la versió de ‘Taintantos’ del clàssic Ibsen “Casa de nines” i finalitzarà en un dia molt important com és el 29 d’abril amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb l’espectacle ‘Abans que tots ho sàpien’ que és gestionat pel Institut Valecià de Cultura.

“L’aforament del Espai Escènic segueix adaptat al 30% d’aforament per a complir les mesures enfront del COVID-19 i continuarà sent utilitzat per diverses companyies professionals il·licitanes per a la producció dels seus nous espectacles com Maracaibo teatre o la Companyia Ferroviària sumant-se a cinc companyies residents estables de dansa, teatre i música, i l’Escola de percussió ‘Sonora’”.

A més del Dia Internacional de la Dansa també se celebrarà el ‘Mes del teatre’ com és habitual amb la celebració de la II Mostra de teatre amateur de la Comunitat Valenciana. Quant a les exposicions, se celebraran tres com són la de Maracaibo, ‘Arrels’ de Patricia Carrión i ‘La revolució’ de Manuel Bru’.

Quant a la música, hi haurà concerts molt especials com el de la volta als escenaris de L.A. i els de Confeti d’Odi i la prometedora artista Maren.