«El Ocaso de Don Julio» és una novel·la de suspens en la qual un grup d’agents del CNI, liderats pel veterà espia Don Juliol, han d’investigar les activitats d’un ex policia, el Comissari Requena, que durant dècades ha establit un complex entramat empresarial per a dur a terme diverses activitats delictives i que posseeix nombrosos vincles amb polítics i empresaris i del qual, a més, se suposa que compta fins i tot amb les seues pròpies fonts dins dels serveis d’intel·ligència i policials que li protegeixen de possibles investigacions en contra seua. Conforme avança la investigació, Don Juliol i el seu equip es troben amb dificultats inesperades en la qual s’entremesclen el poder, la corrupció o la violència.

És la primera incursió d’Estañ Cerezo en aquest gènere, del qual afirma ser un apassionat i ha convidat a qualsevol persona aficionada al suspens a donar-li una oportunitat a la l obra. «Crec que des de l’inici es percep el ritme de la novel·la i és possible voler acompanyar a Don Juliol a través dels últims dies de la seua carrera professional com a agent d’intel·ligència» ha afirmat l’escriptor alicantí.

«El Ocaso de Don Julio» ha sigut autoeditada a través de la plataforma Amazon i opta al Premi Literari Amazon Storyteller 2021, els finalistes i el guanyador del qual es coneixeran a la fi d’any. Es pot adquirir tant en format tapa blana com en ebook i està inclòs en el programa KDP Select de lectura per subscripció. Per a més informació, consultar el següent link: https://www.amazon.es/dp/b093r7xr6t/ref=tmm_pap_swatch_0?

_encoding=UTF8&qid=1619938683&sr=1-5

Sinopsi completa:

Al final de la seua carrera, Don Juliol, veterà agent del CNI, rep oficialment l’ordre de jubilar-se. No obstant això, les seues instruccions reals són unes altres. Ha de dirigir un equip creat específicament per a investigar al Comissari Requena, un ex policia que ha teixit un fosc entramat per a dur a terme les seues activitats delictives que, entre altres, inclouen l’espionatge industrial, el blanqueig de capitals i el xantatge a empresaris i polítics.

Don Julio s’esforça per reunir tota la informació que necessiten per a detindre-li, però no imagina l’abast de les implicacions de la seua última missió. Fins a on arriba la influència del Comissari? Posseeix contactes en les altes esferes polítiques que li protegeixen? Té talps en el CNI i en la Policia? Pot posar en perill l’estabilitat de l’Estat?

Seran capaços Don Julio i el seu equip de desarticular les accions d’aquest fosc personatge?

Biografia de l’autor:

Nascut en 1986 a Callosa de Segura, encara que en l’actualitat resideix a Elx, és llicenciat en Químiques per la Universitat de València (2011), posseeix un màster en Química Mèdica (2013) i és Doctor en Síntesi Orgànica (2015), tots dos títols obtinguts en la Universitat d’Alacant, on a més ha treballat com a investigador. Igualment, ha sigut investigador en el Servei de Farmàcia de l’Hospital General Universitari d’Elx i gestor de projectes biomèdics en la fundació FISABIO. Actualment, treballa com a gestor d’investigació en la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital General Universitari d’Elx

«El Ocaso de Don Julio»és la seua tercera novel·la, després de «No podrás escapar de ti mismo» y «Estáis pero no sois», a més dels llibres de divulgació científica «La Química en 100 preguntas» i la «Guía de Introducción a la Investigación en Biomedicina», de la qual és coautor.