L’escriptor Jordi Peidro i Torres s’alçat enguany amb el guardó impulsat per la Diputació d’Alacant, l’objectiu de la qual és incentivar, promocionar i difondre els treballs en valencià d’autors de la província.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat l’obra guanyadora, que ha sigut triada per unanimitat per a rebre els 3.000 euros del premi. Parra ha destacat l’alt nivell de participació. A aquesta edició han concorregut un total de 16 peces i el jurat, presidit per la vicepresidenta, ha estat format per Felip Nadal, Isabel Marcillas, Jaume Lloret i Rosa Llorens.

Tal com ha explicat la responsable provincial de Cultura, “l’objectiu del certamen és doble. D’una banda es tracta de promoure l’ús del valencià com a part imprescindible de la nostra cultura i, per una altra, reconéixer la destacada contribució de l’autor Evarist García al teatre valencià”. Julia Parra ha remarcat a més que aquest és un dels pocs premis d’aquesta disciplina que inclou la representació i l’edició de l’obra guanyadora.

La companyia Bitles Teatre d’Alcoi serà l’encarregada de portar aquest treball a escena demà divendres a les 20 hores en el Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a l’aforament del local. L’autor premiat ha revelat que els dos actors que interpretaran l’obra són els seus fills, de 20 i 24 anys, i a més participa la seua esposa, Pepa Puchades, en qualitat de directora de Bitles Teatre.

Jordi Peidro i Torres

Nacido a Alcoi, Peidro i Torres ha desenvolupat un bon nombre de projectes lligats al disseny i la literatura, ha escrit teatre, curtmetratges i ha il·lustrat novel·les, contes i llibres de text, entre altres. També ha fet incursions en el camp de la publicitat, l’animació o l’escenografia i, dins del còmic, durant la dècada de 1980 i 1990, va publicar els àlbums ‘L’ull africà’ i ‘La badia de l’ofegat’. Anys després, va col·laborar amb la revista Xiulet! i els àlbums ‘San Francisco de Borja, duc i sant’, ‘El misteri del món solidari’ i ‘Esperaré sempre el teu retorn’. Actualment és director artístic del Grup Il·lusiona i continua treballant en projectes literaris de diferents àmbits.