Casa Mediterráneo continua amb el cicle “Viatgers pel Mediterrani” de la mà de l’escriptor i helenista Pedro Olalla, qui xarrarà sobre Grècia, la seua cultura i els secrets que habiten en la península i en els arxipèlags de la mar Egea.

Com un gest poètic, dins del confinament col·lectiu, trasllada que sempre hi ha alguna cosa a fer en els llocs nous. No és la mateixa Atenes per a Sòcrates que per a Diògenes i això es dóna per les diferents combustions que es produeix en cadascun de nosaltres amb cada experiència de descobriment.

Els escriptors, per tant, quan descrivim un lloc, realment el que fem és descriure el pas de la nostra ombra per aqueix espai ja que cada lloc és el que puguem projectar sobre ell.

Grècia és un país per a l’evocació fins i tot des dels moments més antics, a Grècia cada muntanya, cada rio, cada prat és l’escenari d’un mite i això ha fet que existisca una Grècia ingràvida que sura sobre ella que és part de l’experiència col·lectiva de la humanitat.

El que en altres llocs es consideraria història local, amb Grècia es transforma en història universal: l’escenari de la creació de la política, l’escenari de descobriment de la filosofia. Una de les raons per la qual la gent ha viatjat moltes vegades a Grècia ha sigut per a la cerca de si mateix.

#QuédateEnCasa i dóna-li al play!