L’escriptor Vicent Bendicho Cascant, natural de Muro d’Alcoi, s’ha alçat per segona vegada amb el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia 2018’, que convoca anualment la Diputació d’Alacant, amb la seua obra Danny98. El guardó, dotat amb 3.000 euros, inclou, a més, la representació en primícia de l’obra que tindrà lloc el 20 de novembre en el Teatre Arniches d’Alacant.

El diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, ha presentat l’obra guanyadora, acompanyat per l’autor de la mateixa, i ha destacat “l’extraordinària qualitat i nivell dels obres que han concorregut a aquest certamen, l’ objectiu del qual és fomentar i impulsar el teatre en llengua valenciana. Un any més, la Diputació divulga i recolza aquesta disciplina i convida tots els ciutadans a l’estrena de la peça dimarts que veu”.

En aquesta edició han concorregut un total de cinc treballs i el jurat, presidit per Asencio, ha estat format per Felip Nadal, Isabel Marcillas, Jaume Lloret i Rosa Llorens. Per la seua banda, l’escriptor, que ja va guanyar el premi en 2014 amb l’obra L’hora de la Bugada, ha manifestat que “gràcies a aquell premi estic hui ací, doncs va suposar un revulsiu que em va impulsar a aprofundir en el camp de la creació”.

Tomás Mestre i Xavier Monzó presentaran l’obra que s’estrenarà dimarts que ve 20 de novembre a les 20:00 hores en el Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a l’aforament del local. La companyia Mediterranean Acting Company, de Muro d’Alcoi, serà l’encarregada de portar la peça a escena i la Colla Sant Antón d’Alacant amenitzarà l’arribada dels assistents a la representació.

Sinopsi de l’obra

Danny98 aborda la incomunicació de les noves generacions. Es tracta d’una jove que ha reemplaçat la falta d’amor familiar i la seua inseguretat per l’afecte virtual de milers de seguidors en les xarxes socials. La trama arranca el dia en què clareja en un lloc tancat davant dos desconeguts.

Vicente Bendicho

Bendicho és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Politècnica de València i compte en el seu haver-hi amb un Màster de Guió de Ficció per a cinema i televisió per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Ha dedicat part de la seua trajectòria professional al cinema i la televisió per a la qual ha escrit Amb el cul a l’aire i Vis a vis per a Antena 3, així com Espanya ran de cel per a TVE. També ha participat en la sèrie Desenterrats, actualment en desenvolupament per a À Punt.

D’altra banda, l’autor ha estrenat algunes peces de microteatro a Madrid i València i, entre altres projectes creatius, ha elaborat una ruta teatralizada pel seu poble natal, en plena muntanya alacantina.