L’escriptora alacantina María Lucas presenta el seu nou llibre, “Cuentos de luz y agua”. Es tracta d’una obra composta per deu contes, nou d’ells de fantasia i màgia que ens donen diferents punts de vista de la realitat. L’altre, titulat “Sed y lección de vida”,  és un homenatge a totes les dones que, com ella, pateixen o han patit un càncer de mama.

Un altre dels contes, titulat “Marina del mar”, tracta de Marina, la filla de la mar. En ell els lectors descobriran per què la mar és blava. “La verdadera historia del Sol i la Luna” revela per què existeix el firmament i per què el Sol ix al matí i la Lluna a la nit. “Sara, Dani o… las palabras perdidas” narra la història de Sara, una peculiar amant de les lletres, i Dani, el seu enamorat…

Gràcies a “El comienzo de todo” el món sencer sabrà el vertader origen de tot, que no té res a veure amb el que ens havien comptat. “La asamblea de las Letras” és un conte sobre les lletres, els qui de tant en tant, cobren vida i es reuneixen en la primera fulla d’un antic diccionari per a reivindicar els seus drets. “El club de los Cuatro Elemenots” tracta del Foc, l’Aire, la Terra i l’Aigua, elements essencials en la vida i als quals ningú para atenció.

“Bichos” és un al·legat a la vida des dels ulls d’unes espantades paneroles davall d’un frigorífic que només volen menjar, però… temen als gegants, que intentaran acabar amb elles. “La ciutat de les paraules” té un matís psicològic perquè cadascun de nosaltres ha d’acceptar el que la vida la brinda. “Don Dinero y la señora Crisis”  parla d’aquests dos carismàtics personatges personificats i de la seua relació impossible.

SOLO EVA

En la primavera de 2020, en plena pandèmia, María va publicar “Solo Eva”, novel·la amb la qual es va reinventar emprenent un nou camí com a autora. Aquesta novel·la tracta sobre l’esdevenir de la vida, que dóna tornades com una baldufa per a acabar caient en el lloc més imprevisible.

La primera part equival a una introducció on el lector coneix tant a la protagonista com el seu entorn. Eva és filla única d’un matrimoni adinerat i de dretes, una universitària amb somnis distanciats de la tradició familiar. S’enamora de Carlos, secretari de l’alcalde, un home amb carisma i glamur, que coneix la corrupció municipal i com traure profit d’ella. Eva ho ignora i es casa enamorada posposant els seus somnis i desitjos.

La segona part ens mostra la vida d’Eva al costat de Carlos en la qual la vida li dóna una altra cara en la qual ella no és feliç. És en aquesta segona part quan ella emprén el camí cap a si mateixa mitjançant experiències espirituals, sexuals… Immersa involuntàriament en un món de corrupció decideix donar-li un nou rumb a la seua vida assumint totes les conseqüències que aqueix fet tinga en la seua vida.

La tercera part és una conclusió en la qual Eva dóna un gir radical a la seua vida en la qual els remordiments i la inquietud pel que li oferirà el futur l’acompanyaran en aquesta aventura vital en la qual el desenllaç resulta tan sorprenent que no cap la indiferència.

Tots dos llibres estan entrellaçats. En la primera part de “Solo Eva”, la iaia li parla a Eva de “La verdadera historia del Sol i la Luna”, un conte que li va escriure un enamorat que va tindre en els seus anys de joventut. Precisament, aquest conte és un dels deu que formen part de “Contes de llum i aigua” i que el lector, com Eva, podrà conéixer també.

Els dos llibres poden adquirir-se en diferents llibreries com a Casa del Llibre, en Amazon, en la web todostuslibros.com. “Cuentos de luz i agua” també està disponible la pàgina web de l’editorial Terraignota i “Solo Eva”, en la de l’editorial Librosindie.

MARÍA LUCAS

María Lucas va nàixer a la ciutat d’Alacant. El seu amor per la literatura i els llibres li van conduir a cursar estudis de Filologia Espanyola.

En 2014 va fer un voluntariat a Burkina Faso sobre el qual va escriure un llibre testimonial, “La otra cara de la realidad”, que va publicar amb l’editorial Eas. L’objectiu va ser plasmar la seua experiència en el Tercer Món, experiència de la qual es val en la seua novel·la. En 2015 va publicar una història d’amor lèsbic titulada “Maduixes en almívar”.

Amb “Solo Eva” l’autora es va reinventar i va emprendre un nou camí com a autora. Mesos després de publicar-la, al setembre de 2020, a María li van diagnosticar càncer de mama que el va obligar a posposar els actes de presentació de “Sol Eva”. Durant la seua malaltia es va publicar “Contes de llum i aigua”, i tan sols deu dies després del diagnòstic va començar a escriure un llibre titulat “Entre el cancer, la pandemia i la esperanza” en el qual plasma la seua experiència, i amb el qual espera tant ajudar pacients i familiars a fer front a la malaltia com donar llum des del punt de vista d’una pacient a una malaltia tan dura de suportar. El llibre serà publicat d’ací a uns mesos.

Actualment, María està cursant un Màster en Estudis Literaris en la Universitat d’Alacant amb la finalitat de millorar el seu estil i no descarta la possibilitat de fer un doctorat.