Casa Mediterráneo rep durant aquest mes a l’escriptora, poeta i periodista libanesa Joumana Haddad, qui participa en el programa de Residències creatives de la institució. Haddad passarà aquest dimecres a les 19.30 hores per les tertúlies literàries de Casa Mediterrani, cita que tindrà lloc en la seua seu, per a xarrar, acompanyada de Marina Vicente, sobre la seua obra i mostrarà les seues impressions sobre el panorama literari actual.

La trajectòria professional de Joumana Haddad destaca per les seues implicacions en els àmbits de l’escriptura, la poesia, el periodisme i l’activisme polític per als drets de la dona, labors que li han portat a ser reconeguda i premiada a nivell internacional. En el seu recorregut, Haddad ha exercit com a responsables de les pàgines culturals del periòdic libanés An Nahar, a més de treballar en la Universitat Líban Americana de Beirut i fundar la revista Jasad.

El coneixement de set idiomes li ha permés publicar llibres en llengües diferents, com en àrab, castellà, anglés, italià o francés, entre altres; a més de traduir altres obres. La seua labor periodística i cultural li ha atorgat el Premi de Periodisme àrab de 2006 per la seua entrevista a Mario Vargas Llosa i va ser nomenada Ambaixadora Honoraria de la cultura i els drets humans de la ciutat de Nàpols al Mediterrani.

Haddad visitarà de nou l’antiga estació de Benalúa per a participar en una sessió de ‘Dones i el Mediterrani’, prevista per al 31 de juliol a les 19.30 hores. En aquesta ocasió, Haddad exposarà, a través de la seua faceta d’activista, el seu punt de vista sobre la llibertat d’expressió i els drets de les dones al Mediterrani en una conferència-debat moderada per Sonia Marco.