Del 6 al 8 de juny el Centre Social Platja Albir acollirà el tercer Festival Letrart de l’Alfàs del Pi, dedicat enguany a la literatura i l’erotisme, una activitat que organitza l’Associació Cultural FOLIAS. En aquesta tercera edició s’han implicat un gran nombre de col·laboradors locals, provincials i nacionals, destacant la presència de l’escriptora i periodista Mercedes Abad, que impartirà un taller de novel·la eròtica i oferirà una xarrada sobre ‘La xiqueta grossa’, la seua última novel·la.

Guanyadora del premi de narrativa eròtica La sonrisa vertical amb con ‘Ligeros libertinajes sabáticos’’, Mercedes Abad ha publicat des de llavors altres llibres de relats, com ‘Felicidades conyugales’ (1989), ‘Soplando al viento’ (1995), ‘Amigos y fantasmas’ (2004, Premio Mario Vargas Llosa al millor llibre de relats) i ‘Media docena de robos y un par de mentiras’ (2009).

Ha publicat també les novel·les novelas ‘Sangre’ (2000), ‘El vecino de abajo’ (2007) y ‘La niña gorda’ (2014)  i és autora de diverses obres de teatre i de diverses adaptacions, entre elles XXX, versió de ‘La filosofía en el tocador’ (Marqués de Sade), de la Fura dels Baus, y ‘Las amistades peligrosas’ de Christopher Hampton. La seua obra ha sigut traduïda a l’italià, a l’alemany, al neerlandés, al portugués i al finés i ha sigut inclosa en nombroses antologies. Actualment imparteix classes de narrativa en la Escola d’Escriptura del Ateneu barceloní.

A l’Alfàs del Pi impartirà un taller gratuït de novel·la eròtica, el divendres 7 de juny a les 18.00 hores i, a continuació, oferirà una xarrada-conferencia sobre ‘La xiqueta grossa’, la seua última novel·la.

Enguany la programació de Letrart gira entorn de la relació entre erotisme i literatura, de manera que cada dia està dedicat a un sentit: el dijous, a la vista; el divendres, a cau d’orella, i el dissabte, al tacte. L’assistència al festival és gratuïta i lliure i, com a novetat, s’inclou l’activitat ‘Plats amb relat’ en el bar del Centre Social Platja Albir, que conjumina gastronomia i literatura de la mà de Patricia Sánchez.

Durant la celebració del festival es presentarà la tercera edició del ‘Codi de Circulació del Bon Viure’, un projecte d’art públic que repassa la història literària del municipi a través senyals de trànsit reciclats en les quals s’han inclòs il·lustracions i textos dels escriptors, poetes i autors que han visitat l’Alfàs del Pi durant els últims 20 anys.

La programació inclou una gran varietat d’iniciatives, entre les quals destaca la fallada de l’III Certamen de Relat Curt i Poesia que organitza FOLIAS o l’exposició ‘Eros en la intimitat real: els dissenys de Noly Riv Mir’, amb la participació de la il·lustradora en aquest tercer Letrart.

Així mateix, no faltaran els recitals poètics, les conferències, la presentació de revistes i editorials i, fins i tot, un tecnocabaret dirigit a majors de 18 anys, que combina dansa, art, música i literatura.

Programació III Festival Letrart

Dijous 6 – Veure

  1. 00 h. Inauguració oficial del festival

11.00 h Presentació de la III edició Codi Circulació del Bon Viure: Cristina López Barrio, Paula Dalli, Rayden, Jostein Gaarder. Enguany es compta amb la col·laboració del grup d’investigació Equip Simurg de la Universitat d’Alacant i amb la participació en la selecció de textos de Kirsti Baggethun.

19.00 h Presentació de l’espai de Revistes i editorials: Revista Crátera (València), Revista Sexpol (Madrid), Editorial Point Editions (Altea), Editorial Sargantana (València) i Mesa sexologia de María Mas (Alacant)

19.30 h. Esdeveniment presentació Lectura falle III Certamen de Relat Curt i Poesia: Estimada García (primer premie poesia), Jorge Ortíz (accèssit poesia) i Amadeo Laborda (primer premie relat curt). Intervenció del jurat local: Ángela Devesa i Ainhoa Pastor.

20.00 h Inauguració exposició Eros en la intimitat real: els dissenys de Noly Riv Mir

La il·lustradora estarà durant els tres dia del festival realitzant dibuixos i dissenys i facilitant al públic assistent l’accés a tota la seua obra creadora.

Divendres 7 – Sentir

18.00 Taller de Novel·la Eròtica amb Mercedes Abad. Taller gratuït i per a tots els públics.

20.30 Xarrada-conferència La xiqueta grossa per amb Mercedes Abad

Participa amb estand literari: Llibreria L´Escala

22.00 Els Jocs Orals

-Germain Droogenbroodt Poesia eròtica

-Foromutis Teatre A la lluna de Lorca. Amb Jorge Bert, Ángela Devesa, Maite García, Tomás López, Ana Maestre, Heidi Neff i Sergio Sempere

-Lectura de l’alumnat del Taller de Relat Curt i Poesia: Remedios Boronat, Victoria Carreres, Rosse M Curotto, Estrella González, Jesús Melero, Elena Mulero, Silvia Peña, Ana María Sola i Leonor Veliz

-Esteban Ferré amb Resposta biològica

-Carmen Rus amb Lírica Hormonal

Dissabte 8 – Tocar

18.00 Conferència de Guillermo Cano: Història de la sexualitat en les arts

18.45 Mesa informativa i de debat Alacant eròtic

Intervenen les escriptores Mar Cantero Sánchez i Ana María Draghia

Intervenció del sexòleg Lorenzo Medina i de la sexòloga María Mas

Mesa de venda de llibres per Llibreria El Cantó

22.00 Technocabaret (+ 18 anys)

Acadèmia de Dansa i Art Gyna + Sessió musical Dj Sergio + Camareros eròtics

03/06/2019