El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura una nova exposició el pròxim divendres 15 de novembre amb obres de l’escultor de Burgos establit a Alacant Frutos María i reunides sota el títol “Acer i derelictes de la mar”. La mostra s’inaugura a les 19 hores a la sala el Cub del MUA i estarà oberta al públic fins al 12 de gener de 2020.

Frutos María exposa en aquesta mostra dues de les seues col·leccions: una d’obres en acer “en les quals roman l’arquitectura” i una altra amb restes marines de derelictes que són rescatats pel creador per a convertir-los en art, a la qual l’autor denomina “nova vida”. “Les peces que componen Nova Vida naixen de tots aquests materials que rescate amb cura de derelictes marins: fustes, ferros, cordes, arpillera…Aquest deteriorament tan esquinçador, fruit de la bravesa de l’onatge de la mar, no fa sinó enriquir aquestes matèries que recupere com a germen de les meues obres”, afirma l’escultor. Frutos María afig que, a més de crear art, amb aquesta feina «contribuïsc a una necessitat tan fonamental com és la neteja del medi marí, tan vital per a la fauna que l’habita com vital per als éssers humans».

Respecte a l’altra col·lecció integrada per escultures d’acer en les quals roman l’arquitectura, l’autor afirma que “amb l’obstinació de la imaginació, de la tècnica i la mateixa experiència en el disseny i maneig d’eines i màquines, sóc capaç de convertir-me en el creador d’aquestes obres de ferro, d’acer, de formigó, d’alumini, de plom, de pedra… Aquests són els materials amb els quals em sent més identificat”.