L’obra en marbre i bronze amb el títol “Boques que volen”, dels artistes Natalia Ferro i Carlos Lorenzo, ha guanyat el concurs municipal de projectes per a alçar un monument a les víctimes de la COVID a Alacant. El premi està dotat amb 100.000 euros.

El jurat del concurs ha examinat hui els 14 projectes presentats al certamen i s’ha inclinat a favor de “Boques que volen”, una peça de marbre beix i acer, de 25 tones de pes.

L’obra està formada per un conjunt de tres elements: bloc de pedra, peça de bronze representant part d’un rostre realitzat en fosa i estructura metàl·lica en acer tallen.

El conjunt de l’obra tindrà unes mesures aproximades de 4,40 metres d’altura, 3,30 metres d’ample i 1,20 metres de profunditat.

La unió entre la pedra i l’acer crea una porta, que representa el llindar, el trànsit, segons la memòria guanyadora.

El jurat, presidit per l’alcalde Luis Barcala, ha estat reunit hui diverses hores a l’Ajuntament fins que s’ha inclinat a favor de la creació dels artistes Natalia Ferro i Carlos Lorenzo.

El grup de treball que ha triat “Boques que volen” ha estat integrat per representants de tots els partits amb representació en la Corporació, més un arquitecte, un professor de l’Escola d’Art EASDA i un altre de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández, (UMH).

El concurs, convocat per l’Ajuntament d’Alacant, porta aparellat un premi de 100.000 euros. Les bases del mateix especifiquen que aquesta quantitat s’entregarà al guanyador en dues fases. Un 30% a la signatura del contracte i el 70% restant, en el moment de la finalització i posada de l’obra a la disposició de la Corporació.

El monument està previst que s’instal·le en un espai públic de la ciutat, probablement en la Plaça d’Amèrica. El procés d’instal·lació, segons recullen les bases del concurs, hauria de dur-se a terme abans del 15 de desembre.