El centre hernandià reobri amb l’objectiu de ser un referent literari a Elx. La Regidora de Cultura, Marga Antón, al costat de José Luis Más, programador de l’espai hernandià, i al costat de Sergio Delicado, poeta visual, ha presentat la reobertura i la programació del centre.

Divendres que ve 23 d’abril és la data assenyalada per a reobrir aquest lloc dedicat a la literatura. Aqueix dia es mostrarà ‘Gabinet de crisi’ de Nelo Curti. El 24 d’abril tindrà lloc ‘Maleïts feixistes’, de José Antonio Quesada Coves. Totes dues mostres formaran part del cicle ‘desxifrant autors’.

El 21 maig s’estrenarà el cicle ‘Vertientes’ amb ‘Recitango’, d’Hugo Marín; i el 28 de maig amb ‘Infinito: cuerdas y papel’, de Txus Amat. Al juny hi haurà un cicle de dones creadores com Goya Riera, Dolç Quesada, Vera Lebrón i Matuska Project.

L’edil de Cultura ha afirmat que “aquest espai servirà com a focus per a desenvolupar tot el talent de l’escriptura” i ha destacat que “l’objectiu és convertir-lo en un referent de la província” i a més, ha ressaltat que “volem que siga un lloc on escriptors, periodistes o docents puguen desenvolupar la literatura en tots els seus aspectes”. Ha avançat que es recuperarà l’exposició ‘el laberint de la memòria’.

Per part seua, José Luis Más, programador de l’espai hernandià, ha indicat que “aquest lloc es retroalimentarà amb altres espais culturals de la ciutat”.

Per a aquesta reobertura s’ha redissenyat la imatge gràfica del centre i s’ha reutilitzat el símbol de la ubicació combinant amb la imatge d’una ploma. Per part seua, Sergio Delicado, dissenyador del logotip, ha afegit que “la tipografia divideix les lletres per un espai vertical i sembla que les paraules estiguen empresonades recordant la tragèdia de Miguel Hernández”. En el cas del cartell del centre, Delicat ha indicat que “mostra una ploma alçada sobre la qual es posa una papallona i percebem un codi secret entre les formes”.