L’Espai Sèneca tornarà a acollir enguany la Fira del Llibre d’Alacant que, en la seua 53a edició, se celebrarà del 5 al 14 de maig amb l’objectiu d’incrementar la presència d’autors alacantins i l’agenda d’activitats per al públic. En les pròximes dates, es donarà a conéixer la temàtica protagonista de la fira i el nombre de participants, així com, col·lectius col·laboradors. L’any passat es va comptar amb un 40% d’escriptors establits a Alacant i la seua província.
La regidoria de Cultura ha aprovat la pròrroga per un any del servei de programació, gestió, execució, coordinació i dinamització de la fira del llibre que es va signar l’any passat, a favor de la mercantil Makyre Esdeveniments C2T S.L, per un import de 28.919,00 euros, I.V. A. inclòs. El contracte es va formalitzar el dia 4 de març de 2022.
El responsable de l’àrea, Antonio Manresa, ha avançat que “volem comptar amb major presència de públic, a pesar que en la passada edició vam eixir satisfets amb la resposta en l’emplaçament de l’Espai Sèneca”. Manresa ha assenyalat que “continuarem treballant per a tancar el millor cartell d’autors possibles i, entre ells, comptarem amb la presència d’autors alacantins com és el nostre compromís”.
Durant el mes d’abril del passat any, la plaça Sèneca va acollir la 52a edició de la Fira del Llibre d’Alacant. La mostra, que es va celebrar entre l’1 i el 10 d’abril, va sumar a més de 120 autors entorn de la novel·la històrica com a temàtica principal. En 2022, la trobada va comptar amb un total de 18 presentacions de llibres, editats o autoeditats, dels quals un 60% van ser a càrrec d’autors nacionals i un 40% establits a Alacant i la seua província. Entre ells van destacar cares conegudes com a Javier Pérez (Premi Herralde) o Inés Martín (Premi Nadal).
A la programació prevista, a més d’un cicle de conferències, taules redones i 27 activitats infantils, es van sumar les activitats de les pròpies casetes en l’Espai Sèneca on es va poder gaudir de les diferents iniciatives de col·lectius i col·laboradors. La FLA compta amb la col·laboració de l’Institut Juan Gil Albert, l’Institut d’Estudis Catalans, Universitat d’Alacant i Associació de Llibreters de la província d’Alacant.