L’Ajuntament i les associacions hostaleres APEHA i LLAURA ultimen el programa d’activitats que oferiran en la Fira Alacant Gastronòmica, a celebrar en IFA, del 22 al 25 de febrer.

La Regidoria d’Hostaleria i Comerç, dirigida per Marisa Gayo, té clar que, de forma pràcticament contínua, acostarà al públic de forma gratuïta degustacions de plats d’arròs i carns, a més de salaons, varietat de tapes, elaborades per restauradors de prestigi, i fruita. Begudes purificades a la província, com vermout, ginebra o anís, també seran proposades perquè els visitants les assaborisquen, segons dades d’aqueix departament municipal.

Arròs de papada curada en sal, arròs melós de cua de vedella, així com arròs de galera, rap i carxofes, són alguns dels plats que es cuinaran en l’estand de l’Ajuntament i als quals seran convidats els visitants que ho desitgen. Arròs de ventall i foie i uns altres amb base de polp o verdures de temporada seran unes altres de les especialitats que es prepararan per a divulgar el nostre potencial culinari.

L’Ajuntament d’Alacant acudeix per primera vegada a la fira Alacant Gastronòmica amb estand propi, que tindrà una superfície de 80 metres quadrats, des d’on es promocionarà la gastronomia, productes i restaurants alacantins de referència.

Tant l’alcalde Luis Barcala com l’edil responsable d’Hostaleria, Comerç i Consum, Marisa Gayo, s’han implicat en aquesta trobada que persegueix la divulgació dels sabors culinaris tradicionals i l’estil de vida mediterrani.

L’estand de l’Ajuntament serà un dels 150 expositors congregats en aquesta trobada oberta al públic i els professionals i on institucions, productors i organitzacions sectorials tractaran de popularitzar les especialitats gastronòmiques de les diverses comarques alacantines, denominacions d’origen, marques de qualitat, productes de la terra, ecològics i artesanals, vins, begudes típiques, equipaments i serveis.

El disseny de l’estand municipal utilitza la imatge de la Regidoria de Comerç i Hostaleria amb el lema: Alacant, la destinació que uneix: Shopping and taste, conjugat amb l’oferta del Patronat Municipal de Turisme i el desplegament de la marca Alacant Ciutat de l’Arròs.

APEHA i LLAURA, les dues associacions de referència de l’hostaleria de la ciutat i província, comptaran amb espai definit en l’estand municipal. Les dues agrupacions i les seues empreses associades acaben aquests dies el panell d’activitats que se succeiran durant els quatre dies del certamen.

El Centre Educatiu de Recursos de Consum de l’Ajuntament (A prop) també estarà present en l’estand amb la idea de millorar els hàbits alimentosos de xiquets i adolescents a través de tallers que impartirà el divendres i el diumenge. Des de la Regidoria de Comerç i Hostaleria també es pensa a acostar la cuina al públic jove amb iniciatives com el cuinat d’un arròs amb “màgia”, previst per al matí del dissabte “per a delit dels assistents”, asseguren des d’aqueix departament municipal.

La Fira Alacant Gastronòmica està impulsada per Diputació, Cambra de Comerç i IFA, amb suport de la Generalitat, i on els expositors lloguen els seus respectius espais.