L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha donat a conéixer les primeres activitats de ‘Les Veus de la República’, proposta turística i cultural que l’Ajuntament d’Elda va presentar fa unes setmanes en Fitur i que se centra en l’important paper que va jugar Elda en els últims dies de la Segona República.

El primer edil eldense, que ha estat acompanyat pels regidors de Memòria Històrica, Amado Navalón; de Cultura, Rosa Vidal, i de Turisme, Lorena Pedrero, ha afirmat que “Les Veus de la República té com a objectiu posar en valor els llocs i els edificis de la nostra ciutat que van ser escenari de l’epíleg del Govern de Negrín. Però ‘Les Veus de la República’ és una proposta que va més enllà del turisme històric i que pretén abordar una etapa de la nostra històries des de diferents òptiques”.

Alfaro ha explicat que “presentem una interessant activitat inclosa que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març. Dijous que ve 5 de març, a les 20.30 hores, ens visitarà l’eurodiputat i ex ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, qui obrirà ‘Les Veus de la República’ amb la conferència ‘La dimensió política internacional de Negrín’ en el Casino Eldense. López Aguilar és un dels especialistes en la figura del doctor Negrín”.

A més, el divendres 6 de març, en la Sala d’actes del Pare Manjón, es presentarà a partir de les 20.00 hores, el documental ‘L’amarga derrota de la República’, amb relat de Patricio Azcárate i producció de l’Associació d’Amics de Juan Negrín. “És l’estrena peninsular d’una obra que fins ara només s’ha projectat a les Illes Canàries. Aqueix dia, a més, ens acompanyarà Carmen Negrín, la néta del president. Ve en virtut de l’afecte que Elda està mostrant per posar en valor a les persones que van tindre protagonisme en els últims dies de la República i també per les bones relacions que hi ha entre l’Ajuntament d’Elda i la Fundació Juan Negrín”, ha destacat Rubén Alfaro.

“Aquesta posada en valor del nostre patrimoni i llegat històric, ha afirmat Alfaro, suposa apostar per una oferta turística, cultural i patrimonial que ens enriqueix com a ciutat i com a destinació gràcies a la nostra història i la nostra cultura. De fet, des que presentem ‘Les Veus de la República’ en Fitur, han sigut moltes les peticions d’informació que ens han arribat a l’Oficina de Turisme des de Madrid, Barcelona, Castella-la Manxa i per descomptat des de la província d’Alacant”.

La primera ruta guiada pels llocs emblemàtics d’Elda durant la Segona República donarà principi el pròxim 16 d’abril i el termini d’inscripció ha començat en l’Oficina de Turisme situada al carrer Nou.