El Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant acollirà l’exposició “Alicante Capital Animal” organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i que cueta amb la participació de l’Associació Cabdal Animal i l’Ajuntament d’Alacant, La inauguració serà demà dia 24 d’octubre a les 19 hores.

La injustícia comesa sobre els altres animals, el sofriment que els infligeixen els humans, ha entrat per primera vegada, a través del projecte Cabdal Animal, en les institucions artístiques. Primer a Madrid, després a València i ara a Alacant. A través de l’art i de la cultura s’ha formulat una crítica a un sistema, antropocentrista i carnista, que regeix el món contemporani i ho sembra de víctimes. Inspirat en el moviment d’alliberament animal, Cabdal Animal defensa la creació artística i cultural com a poder transformador de la societat a la qual es dirigeix.

Els artistes d’aquesta exposició s’han ocupat de mostrar la bellesa dels animals no humans, així com de registrar el seu dolor. S’han realitzat preguntes sobre unes realitats que ens competeixen perquè estem implicades en el seu procés, i s’han emprat a desemmascarar les nostres perverses complicitats.