La regidora de Cultura d’Oriola, Mar Ezcurra, ha presentat aquest la nova exposició situada a la Sala d’Exposicions Miguel Hernández: «Paco Sáez dibuixa versos de Miguel Hernández».

“Es tracta de 10 espais poètics creats genialment per aquest mestre de l’animació i el dibuix en homenatge al poeta oriolà”, ha avançat la regidora, qui ha convidat a tots els amants del dibuix i de la poesia de Miguel Hernández a visitar aquesta mostra que estarà a Orihuela fins al pròxim 30 de setembre.

En aquesta exposició, organitzada per la regidoria de Cultura i la Fundació Cultural Miguel Hernández, es poden gaudir 10 il·lustracions del dibuixant alacantí inspirats en poemes de Miguel Hernández, entre ells El raig que no cessa, Nanas de la ceba, Triava a Ramón Sijé o Perit en llunes.

L’il·lustrador i autor d’aquestes 10 imatges va ser guanyador d’un Goya com a director del curtmetratge Madrid 2120 i ha treballat per a empreses com Walt Disney, Cartoon Network o Warner Bros.

Amb aquesta exposició, Paco Sáez s’endinsa en l’univers poètic de Miguel Hernández, plasmant moments i enquadraments, a vegades cinematogràfics, utilitzant un llenguatge visual impactant que no deixarà indiferent a ningú. Els dibuixos en blanc i negre d’aquesta exposició realcen el dramatisme i l’angoixa que Miguel Hernández va plasmar en les seues poesies.