La Fundació Mutua Levante d’Alcoi acull l’exposició Defiance de l’artista Jaume Cremades fins al 31 de març de 2021 sota un horari de 10’00 a 13’00 i de 17’00 a 20’00 h., de dimarts a dissabte. Ell té el seu taller creatiu a Alcoi.

La línia com a principal element de creació. Formes orgàniques i estructures vegetals articulen un llenguatge, donant forma a una investigació plàstica que expandeix els límits de la pròpia pintura. Es crea un nou codi on diversos elements conflueixen i es contraposen, donant lloc a una sinergia d’idees que creguen un enfocament diferent de la realitat, distorsionada per la perspectiva de l’artista.

Jaume Cremades. Natura

Jaume Cremades. Natura

El context condiciona i determina noves relacions, que obliguen a buscar diferents tècniques que s’ajusten a aqueixa percepció canviant de les coses, per a poder a través de la pintura fer-les representables i llegibles. L’obra es converteix en una constant d’aqueix canvi permanent, prova d’aqueixa evolució que nodreix la nostra creativitat i transforma les nostres vides. Experiència i realitat configuren un itinerari plàstic on s’estableixen noves associacions entre els diferents elements que conformen la nostra essència.

Defiance, paraula en engonals que es refereix a oposició, repte, o desafiament dóna nom a aquesta exposició en Fundació Mutua Levante. Reivindica aqueixa il·lusió per continuar creant, movent-se i continuar impulsant la cultura, en un context de paràlisi, por i preocupació generat per la situació actual.

Com més greu és la crisi, més radical i violenta ha de ser la resposta de l’art.