La mostra de fotografia organitzada per Elx Cultura i el festival PHotoEspaña, que està itinerant per les pedanies il·licitanes, deixa La Baia per a visitar La Foia durant els mesos d’abril i maig.

Marga Antón, regidora de Cultura ha destacat que “aquestes imatges que formen part de #DesdemibalcónElche són fruit de la creativitat i sensibilitat de les fotògrafes i fotògrafs de la nostra ciutat que van retratar perfectament el confinament, amb una mescla de melancolia i un missatge d’esperança”.

Elx es va adherir el passat estiu a una iniciativa de PHotoEspaña, el Festival de Fotografia més important del nostre país, que va consistir en la realització d’una mostra d’imatges preses per la ciutadania durant els dies de confinament. L’exposició és un homenatge a l’exemple de sacrifici i solidaritat dels espanyols durant el període de confinament.

El projecte, anomenat #Desdemibalcón, va recopilar a través de les xarxes socials les impressions que fotògrafs professionals i aficionats de tot el país van prendre des de les seues finestres i balcons fins a aconseguir la xifra de 63.000 fotografies per a participar en aquest projecte.

En Elche, més de 100 il·licitans i il·licitanes van enviar les seues propostes, de les quals 50 van ser seleccionades per a participar en la mostra de PHotoEspaña.

L’exposició estarà col·locada en quasi 40 balcons i finestres d’edificis situats als carrers centrals de la Foia durant els mesos d’abril i maig, en concereto en les avingudes de Sant Antoni i Sant Andreu, el Passeig del Progrés, i els carrers Els Miras, Diego Pomares, Vaig moldre i Canal. A més, una sèrie de cartells distribuïts per tota la pedania orientarána als interessats sobre la ubicació de les fotografies.

La regidora de Cultura ha afirmat que “l’objectiu d’aquesta mostra és que continue recorrent els barris i pedanies, perquè puga ser gaudida pel major nombre de ciutadans possible”.