La Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura inaugurarà divendres que ve la mostra del fotògraf villenense, Miguel Ángel Berbegal, ‘Conéixer per a protegir’, una col·lecció fotogràfica de la diversitat dels ocells de la comarca.

En la col·lecció de fotografies que conformen l’exposició, Berbegal descobreix al públic la diversitat i bellesa dels ocells que conviuen amb l’ésser humà en l’Alt Vinalopó. L’autor pretén que la mostra traspasse el vel artístic i servisca per a donar a conéixer aquests éssers vius que, bé de seient permanent o nòmada, poblen els diversos paratges del terme municipal de Villena.

“Conéixer per a protegir” reivindica la necessitat de saber dels qui ens envolten per a defensar els seus hàbitats enfront de les agressions. Aquesta activitat forma part del projecte de conservació que el mateix autor porta en marxa des de fa diversos anys, difonent entre els escolars i les generacions esdevenidores la necessitat de respectar als éssers vius que comparteixen amb nosaltres el planeta.

Artista villenense

Berbegal va nàixer a Villena fa poc més de sis dècades. Des de ben xicotet va mostrar el seu interés per la fotografia quan a penes tenia 10 anys. És membre de l’Agrupació Fotogràfica de Villena des de fa dècades, encara que mai havia realitzat exposicions a títol individual, sí que ho ha fet de manera col·lectiva. Durant tota la seua trajectòria, ha obtingut nombrosos premis i esments a nivell nacional i internacional.

Fa deu anys Berbegal va fer un pas molt important en la seua carrera fotogràfica, dedicant en exclusivitat la seua obra a mostrar la riquesa del nostre patrimoni natural, especialment el dels ocells.

L’exposició, que es va inaugurar el divendres 4 de juny, romandrà oberta des del 4 fins al 27 de juny, en horari de 18 a 21 hores els dies laborables i els festius que el centre romanga obert.