El Grup Fotogràfic de Petrer (GFP) presenta les noves activitats que ha organitzat per a aquest mes de setembre. Des del col·lectiu es continua apostant per la formació en cultura visual mitjançant exposicions, xarrades i tallers amb fotògrafs de rellevància nacional.

El divendres 3 de setembre, a les 19.30 a la sala expositiva Juan Miguel Martínez Lorenzo, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Jardins Imaginaris”, que recull els treballs elaborats pels alumnes del taller del mateix nom que es va realitzar en el mes de juny passat a càrrec d’Alfonso Almendros. La mostra consta de 45 imatges de diverses grandàries realitzades per 15 autors. Amb aquesta, seran 5 les exposicions que s’hagen vist en aquesta sala des que obrira al públic a l’octubre de 2020. L’exposició romandrà oberta fins al diumenge 3 d’octubre, els dissabtes i diumenges, de 18.30 a 20.30 h.

També aquest mes de setembre, el conegut fotògraf Julián Ochoa visitarà Petrer gràcies al GFP per a impartir una conferència i un taller fotogràfic. Julián Ochoa compta amb una dilatada experiència en el muntatge d’exposicions fotogràfiques, així com en diversos concursos com a jurat i haver obtingut multitud de premis nacionals i internacionals de fotografia. En concret, la conferència està programada per a divendres que ve 10 a les 20.30 h. en el Centre Cultural, sent l’entrada lliure limitada a l’aforament, segons dictaminen els protocols existents en la data indicada relacionats amb el COVID-19. La conferència, que portarà el títol de “Apropiacionisme”, està dirigida a fotògrafs i públic en general, en la qual Julián Ochoa tractarà la controvertida pràctica de l’apropiacionisme en fotografia, des dels seus orígens fins a l’actualitat, plantejant si és possible crear des del no-res. Per part seua, per als dies 11 i 12 de setembre s’ha preparat el taller “Creació de projectes fotogràfics”, que s’impartirà en la seu del GFP (Plaza Ramón y Cajal, 3). El taller va dirigit a aquells que vulguen progressar en la fotografia amb pas ferm, començant a emprendre amb fonament l’inquietant, però no menys apassionant i necessari viatge a través del projecte fotogràfic. Aquest taller està funcionant de manera reeixida en els diferents llocs on s’ha presentat, a causa de l’organització en la qual s’ofereix. El taller constarà de dues parts; en la primera, Julián Ochoa facilitarà les claus per a la creació d’un projecte fotogràfic. A l’any (aproximadament) hi haurà un retrobament amb els alumnes, on tots hauran de presentar el seu projecte fotogràfic totalment inèdit. Durant l’interval d’aqueix any, el professor estarà a disposició (en línia) dels alumnes quant a consultes i preguntes. En aquests moments, les 15 places del taller ja s’han cobert.

Amb aquestes activitats, el GFP represa la seua programació després de l’estiu, mentre s’ultimen unes altres que esperen tindre el mateix resultat positiu que anteriors. Informem els aficionats a la fotografia al fet que continuen atents a la nostra pàgina web i xarxes socials per a seguir informats dels pròxims esdeveniments.